LONDEN FASHION WEEK: 10 UK-based influencers om te volgen

Geüpdatet op 16 februari 2022 door Laure Vandendaele
LONDEN FASHION WEEK: 10 UK-based influencers om te volgenGetty Images

Wil je de modeweek van Londen beleven alsof je erbij bent? Hou de komende dagen dan zeker de Instagram-accounts van deze stijlvolle influencers in de gaten.

Bye bye New York, hello London! De modeweek van New York zit er alweer op en vanaf vandaag zet het halfjaarlijkse modegebeuren de tenten op in Londen. De Londense modeweek biedt traditiegetrouw een podium (of beter...catwalk) aan jonge, rock-'n-roll designers en gerenommeerde huizen zoals Burberry en Paul Smith. Natuurlijk draait het mode-event al lang niet meer het showen van nieuwe collecties alleen. Fashion week is hét event om zien en gezien te worden. Influencers met weloverwogen outfits maken het mooie weer voor de deuren van de defilés en transformeren de Londense straten tot runwayshow waar iedereen een zitje voor de eerste rij heeft. Deze UK-based, fashionable influencers maken ongetwijfeld hun opwachting en geven je via sociale media inkijk in hun glamoureuze leventje en dito garderobe. Tien fashionable influencers om te zien!

1. Camille Charriere, @camillecharriere

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Room 16

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere) op

Wie? Camille Charriere groeide op in Parijs maar trok naar Londen om er te werken in de financiële wereld. Toch kreeg haar liefde voor mode de bovenhand en ging ze al snel aan de slag in de modewereld. Na jobs bij online giganten als Net-à-porter en Matchesfashion.com startte ze in 2010 een eigen blog. Dat online inspiratiebron leidde tot een succesvolle Instagram-account met meer dan 680.000 volgers.

Waarom volgen? Camille is een meester in het bedenken van witty captions. Ze mixt Parijse onverschilligheid met Brits sarcasme, net zoals ze Mango met Miu Miu combineert.

2. Suzie Lau, @susiebubble

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Neon lights versus Queenie Liz pastels at the @mulberryengland see-now-buy-now show in Seoul #MulberryxSeoul

Een bericht gedeeld door Susie Lau (@susiebubble) op

Wie? Susanna Lau aka Susie Bubble is een ancien en draait al mee van toen influencers nog gewoon bloggers heetten. Ze startte haar blog Style Bubble in 2006 en groeide in tien jaar uit tot een gerespecteerde autoriteit in de modewereld.

Waarom volgen? Susie's Instagrampagina is meer dan een eindeloze stroom 'kijk wat ik vandaag aanheb' plaatjes. De Britse met Chinese roots maakt van haar grote sociale mediabereik gebruik om jonge, nog onbekende designers te tippen.

3. Freddie Harrell, @freddieharrell

Wie? Frédérique Harrell werd geboren in Parijs maar ruilde de Franse hoofdstad in voor die van het Verenigd Koninkrijk. Harrell kwam aan de bak als styliste en is de oprichtster van 'Big Hair, No Care', een lijn van afro hair extensions.

Waarom volgen? Haar haar, brede glimlach en stijl natuurlijk! Harrell speelt met drukke prints en felle kleuren en zorgt voor vrolijkheid in je tijdlijn. En dan is er ook nog haar schattige zoontje...

4. Grace Victory, @gracefvictory

Wie? Grace Victory is een blogger, vlogger en een uithangbord voor 'self care' en 'body positivisme'. Op haar YouTube-kanaal post ze openhartige posts over geestelijke gezondheid, problemen met mannen, seksualiteit en lichaamsbeeld. Daarnaast maakt ze ook filmpjes over haar online aankopen, favoriete beautyproducten en seksspeeltjes. Auteur van het boek 'No Filter: An Uncensored Guide to Life From the Internet's Big Sister'

Waarom volgen? Een verfrissend, eerlijke en herkenbaar account in een zee van afgeborstelde looks en altijd blije meisjes.

5. Alexa Chung, @alexachung

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Buongiorno y’all.

Een bericht gedeeld door Alexa (@alexachung) op

Wie? Behoeft Alexa Chung eigenlijk nog een introductie? De OG it-girl turned ontwerpster slash influencer is al jaren een vaste waarde in het modelandschap. Ze maakte meisjesachtige jurkjes en Peter Pan-kraagjes hip maar rockt als geen ander de T-shirt en jeans combo.

Waarom volgen? Voor de inkijk in het leven van de meer alternatieve socialites en haar nonchalante #hairgoals.

6. Lizzy Hadfield, @shotfromthestreet

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Turtle neck season 🐢

Een bericht gedeeld door Lizzy Hadfield (@shotfromthestreet) op

Wie? Lizzy Hadfield combineerde haar liefde voor mode met fotografie 'Shot From The Street', een modeblog waarvoor alle foto's met een reflexcamera gemaakt werden. Hadfield verslijt dan ook wekelijks een 35mm filmrolletje dat haar beelden die typische vintage vibe geeft.

Waarom volgen? Voor de korrelige foto's met eindeloos veel combinaties van jeans, funky zonnebrillen en simpele T-shirts.

7. The Frugality, @thefrugality

Wie? Freelance moderedactrice Alexandra Stedman maakt er een punt van om betaalbare outfits samen te stellen en shocker: ze draagt eenzelfde stuk wel eens meerdere keren. Momenteel stopt de jonge moeder al haar tijd en geld in de baby en de renovaties van haar 'townhouse'.

Waarom volgen? Altijs verfrissend om betaalbare looks op Instagram te zien en is binnengluren bij de (renoverende) buren niet altijd leuk?

8. Julia Sarr-Jamois, @sarrjamois

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Back in the office

Een bericht gedeeld door sarrjamois (@sarrjamois) op

Wie? Julia Sarr-Jamois is stylist en editor at large bij de Britse Vogue. De indrukwekkende verschijning is geliefd door de streetstyle fotografen.

Waarom volgen? Voor haar unieke stijl die chique moeiteloos met cool combineert. Jamois' Instagrampagina fungeert ook haar als portfolio en geeft een blik achter de schermen van haar professionele activiteiten. En voor de afro envy!

9. We Are Twinset @wearetwinset

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah & Philippa (@wearetwinset)

Wie? Vriendinnen en stylisten Sarah en Philippa

Waarom volgen? Voor hun toegankelijke, vaak matchende outfits en slimme combinaties van high end en high street merken.

10. Juliet Angus, @juliet

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Once upon a time.... ♡ ♡ ♡

Een bericht gedeeld door Juliet Angus (@juliet) op

Wie? Juliet Angus wisselde haar job als stylist in de sterren in voor het bestaan als modeblogger en ruilde de VS in de UK.

Waarom volgen? Los van de jaloersmakende vakantieplaatjes is deze Instagrampagina ook de plek om haar stijl, een mix van NYC glam met Londense streetwear, te ontdekken.