Binnenkijken: Vivian Hoorn toont haar klassiek-artistieke huis op Ibiza

Geüpdatet op 6 september 2022 door Lore Ginneberge
Binnenkijken: Vivian Hoorn toont haar klassiek-artistieke huis op Ibiza Westwing

Droom je van een chic interieur met Ibiza allures? Westwing nam een kijkje in het prachtige pand van de Nederlandse onderneemster Vivian Hoorn. Inspiratie verzekerd!

Het eilandleven van Vivian Hoorn

Vivian Hoorn is overal: als ze niet op de eerste rij zit bij fashion week, runt ze haar talent agency, is ze ergens aan het fotograferen of poseert ze zelf voor de lens. Op Ibiza vindt de creatieve duizendpoot rust. Ze heeft er een prachtige optrekje samen met haar vriend en haar huisdieren, 'de meissies'. Ze leeft er haar beste eilandleven omgeven door de natuur en zorgvuldig uitgezocht design.

Vivian Hoorn woning interieur Ibiza
Westwing

Chic, klassiek en artistiek

We worden al langer niet meer alleen geïnspireerd door woonbladen of programma's: Pinterest en Instagram bepalen mee de trends en geven nieuwe ideeën. Het hoeft niet te verbazen dat Vivians woning bijzonder Instagrammable is. Haar stijl? Chic, klassiek en een tikje artistiek. Niet gek, aangezien ze zelf zo'n creatieve jobs heeft. Een selectie van haar eigen werken mocht natuurlijk niet ontbreken in het interieur. Voor de final touches doet Vivian steevast beroep op haar vriendin, de interieurstyliste Noëlle Baartmans.

Westwing
Westwing

"Vintage objecten in combinatie met items van Westwing en eigen kunst of eigen fotografie maakt het interieur heel eigen. Je zou het kunnen copy-pasten, maar we hebben genoeg dingetjes die je nergens kunt vinden, omdat ik ze van over heel de wereld heb meegenomen", zegt Vivian over haar woning.

Typisch Ibiza

Het huis en het terras van Vivian en haar vriend Rien zijn ingericht met zachte kleuren, veel natuurlijke materialen en hier en daar een donker accent. Zo hebben ze bijvoorbeeld een prachtige dressoir, een statement-item an sich dat door de combinatie met verschillende keramieken accessoires voor een chique touch zorgt in huis. "Die keramieken potten zijn helemaal Ibiza", aldus Vivian. "We hebben er heel veel in huis en die komen allemaal van het eiland."

ibiza interieur stijl
Westwing

Ook het organische karakter is opvallend, een grote trend dit jaar. Het kleurenpalet is als een zacht deken en heeft tegelijk de herkenbare nuances van het eiland: een vleugje blauwgroen in de mix met verschillende zandtinten.

Knappe hoekjes

Heb je de picture perfect hoekjes al gespot? Ieder hoekje lijkt zo uit een blad te komen en vraagt om gefotografeerd te worden. Hetzelfde geldt voor Vivians slaapkamer. "Mijn slaapkamer moet als een soort van hotelletje aanvoelen," aldus de creative director.

Westwing vivian hoorn
Westwing

Bekijk Vivians volledige home tour hier

WESTWING_VIVIAN_V_07.mp4 from Westwing on Vimeo.

LEES OOK: Binnenkijken in het Parijse design appartement van fotografe Mirjam Flatau