Binnenkijken: het Parijse design appartement van fotografe Mirjam Flatau

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Westwing
Binnenkijken: het Parijse design appartement van fotografe Mirjam Flatau

Droom je van een minimalistisch design appartement in Parijse stijl? Westwing nam een kijkje in het prachtige pand van fotografe Mirjam Flatau. Inspiratie verzekerd!

Hoe kan je een minimalistisch kleurenpalet creëren, wat maakt of kraakt een goede interieurfoto en waar vind je de beste plekjes in Parijs? Mirjam Flatau toont niet alleen haar geweldige appartement, maar deelt ook haar beste tips.

LEES OOK: zo woont de Nederlandse influencer Queen of Jetlags

Je woonde al in München, Londen, LA, Berlijn en nu Frankrijk - waarom Parijs?

"Ik ben helemaal verliefd geworden op de stad! De architectuur, de flair, de meeste van mijn cliënten hebben hier hun hoofdkwartier en het feit dat ik mijn droomflat heb gevonden is niet onbelangrijk."

Wat heb je meegenomen van de Californische levensstijl naar Parijs?

"De ongedwongen en relaxte levensstijl van de Californiërs is er zo'n beetje ingeramd, net als de liefde voor roadtrips! Etretat, het zuiden van Frankrijk of de Franse Alpen zijn slechts een spannende rit verwijderd."

Wat zijn je favoriete plekjes in de buurt?

"Ik wandel graag naar het Palais Royal en drink een koffie in Café Le Nemours of de Jardin du
Palais Royal. De boekhandel OFR of de kleine designerwinkel The Broken Arm zijn altijd een bezoekje waard. Voor het beste uitzicht op de Eiffeltoren kun je terecht in het Aziatische fusion restaurant op het dak van MUN of Restaurant Girafe. Als je van klassiek Frans eten en mensen kijken houdt, ga dan naar Cafe de Flore of ga aan de Seine zitten met een picknickmand."

Waarom heb je dit appartement gekozen? Wat is er zo bijzonder aan?

"Ik hou van het oude visgraatparket en het stucwerk op de muren. Het vertelt een verhaal en maakt de flat echt authentiek. Het prachtige licht maakt het bijzonder huiselijk en gezellig voor mij."

Wat maakt een woning een thuis voor jou?

"De mensen die tijd doorbrengen in mijn appartement, natuurlijk, maar ook warme en gezellige materialen dragen veel bij."

Wat is je favoriete bezigheid thuis?

"Op mijn bank bij het raam zitten, koffie drinken, iets lezen en ontspannen."

Welk advies zou je geven aan iemand die minimalist(er) wil worden?

"Minder is meer en kwaliteit gaat boven kwantiteit. Voor mij betekent dat minder kopen, maar sparen en focussen op individuele stukken van hoge kwaliteit, bij voorkeur vintage. Een monochroom kleurenschema schept rust en ontspant de blik. Kleine accenten, zoals een vintage stoel met versleten hout, creëren spanning en vestigen de aandacht op bepaalde meubels."

3 interieurstukken die het altijd waard zijn om in te investeren:

"Zacht, voorgewassen linnen beddengoed in neutrale tinten, een handgeschilderd kunstwerk van je favoriete kunstenaar, een vintage designerstuk dat je maanden of jaren niet uit je hoofd krijgt, zoals mijn Pierre Jeannet-stoel uit de jaren vijftig."

Volgers, fans en klanten houden van je beeldtaal. Dus natuurlijk moeten we vragen: Hoe krijg je de perfecte interieurfoto?

"Goed, natuurlijk licht is de sleutel! Ik hou ervan om natuurlijke kleuren en materialen te combineren om een huiselijke sfeer te creëren. Een mooi schilderij is alleen goed als het gevoelens oproept en ontroert."

ONTDEK OOK: 5 niet-toeristische plekken in Parijs