Bucket list: 5 niet-toeristische plekken in Parijs

Geüpdatet op 12 juli 2023 door ELLE België
Bucket list: 5 niet-toeristische plekken in Parijs

De Franse hoofdstad heeft heel wat meer te bieden dan de Eiffeltoren en het Louvre. Naast haar toeristische trekpleisters zijn er ook nog andere plaatsjes die een bezoekje waard zijn. Leer het echte Parijs kennen met deze bucket list.

Contrescarpe

contrescarpe

Een stukje authentiek, middeleeuws Parijs dat ook beter gekend staat onder het studentenkwartier. Place de la Contrescarpe is een idyllisch plekje omringd door gezellige bistro's. Op het pleintje komt de rue Mouffetard uit, waar je heel wat lekkers kan vinden. Zo zijn er kaaswinkels, natuurwinkels, pralinewinkels... De straat is een aanrader voor de echte Bourgondiër. In ditzelfde kwartier vind je ook de resten van de Romeinse Arena. Historisch erfgoed, die je in vergelijking met die van in het Louvre, wel mag aanraken.

Rue Montorgeuil

Rue Montorgeuil

Les Halles is de place to be voor een dagje winkelen, maar van al dat shoppen krijg je vaak honger en dorst. In plaats van aan te schuiven bij de in McDonald's, kan je ook even verderop het echte Parijse opsnuiven. De rue Montorgeuil is een lange straat met een overvloed aan terrasjes. Neem plaats op een krukje, geniet van je café noisette en bewonder de Parijse mode die voor je neus paradeert.

Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin

Dit kanaal is misschien iets meer gekend dan de twee plekken hierboven, maar het is wel een pak minder toeristisch dan een wandeling aan de Seine. Het Canal Saint-Martin loopt grotendeels door het rustige 10e arrondissement in het noordoosten van Parijs. Langs het kanaal vind je verschillende interessante boetiekjes die je doen dromen van een Parijse levensstijl.

Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes-Chaumont

Ga je deze zomer naar Parijs? Dan is dit dé plek om een uurtje te zonnebaden. Oude kalkgroeven en -heuvels werden omgetoverd tot een prachtig park met watervalletjes, miniatuurbergen, valleien en vijvers met in het midden een rotseiland. Er zijn ook kleine kiosken te vinden waar je een lekker ijsje of suikerspin kan kopen. Deze plek ligt ver van het centrum en is dus volledig toeristvrij.

Bastille/Oberkampf

rue de Lappe

Overdag is Bastille/Oberkampf een hippe, rustige wijk, maar 's nachts is het de ideale buurt om de bloemetjes buiten te zetten (wees gerust, het valt niet te vergelijken met de Gentse Overpoort). Passeer zeker langs de rue de Lappe en maak er een reis rond de wereld in de cafés en discotheken gewijd aan verschillende landen. Dus heb je iets te vieren en ben je niet bang van een wild feestje? Boek dan alvast maar een hotel niet al te ver van deze uitgaansbuurt, want je beleeft er gegarandeerd een avond om nooit te vergeten.