Het eerste Brussels House opent in Milaan

Geüpdatet op 28 februari 2023 door ELLE Partner
Het eerste Brussels House opent in Milaan

Het Brussels House in Milaan is het resultaat van een mooie samenwerking tussen hub.brussels en visit.brussels. Hun gezamenlijke ambitie? De stad Brussel, haar levenskunst en de knowhow van haar ondernemers ook buiten onze landsgrenzen promoten. 

Waarom Milaan? Omdat het dé referentiestad is voor mode, design, architectuur en gastronomie. Het Brussels House wordt er een echte place to be waar Brusselse ontwerpers de kans krijgen om hun werk te tonen aan een internationaal publiek. “We willen deze Brusselse enclave in Italië gebruiken als een internationaal lanceerplatform voor onze culturele en creatieve bedrijven, met een minimum aan tussenstappen en risico’s,” zegt Isabelle Grippa, CEO van hub.brussels. 

Terre de rêves

In de praktijk

Het Brussels House heeft een oppervlakte van honderd vierkante meter op de benedenverdieping van een gebouw in Porta Nueva, de noordwestelijke wijk van Milaan die zowel bij Milanezen als toeristen populair is. Recht tegenover het Brussels House staat een van de grootste attracties van de stad: Stefano Boeri’s Bosco Verticale, een ecologische wolkenkrabber bedekt met meer dan 20 000 bomen.

Momenteel zet het Brussels House al een vijftigtal Brusselse ontwerpers in de kijker, te beginnen met de inrichting van de locatie zelf, ontworpen door het atelier oPLA en geproduceerd door MCB Atelier. Je vindt er onder meer ook creaties van Conni Kaminiski, François Tusseki, Virage, Bestellte Beute, Niyona, Norm Shoes, Saskia Shutt, Virginie Château, Roseline d’Oreye, Machao Design, The Good Beer Spa, Indigène, Odyskin, La Beer Époque, Terre de Rêves, Frédérique Ficheroulle ... 

Deelnemen?

Ben je creatief bezig in Brussel? Wil je een voet aan de grond in Italië? Neem dan contact op met hub.brussels om je plaats te veroveren in de showroom van het Brussels House in Milaan. ‘Be welcome. Be yourself. Be a Brusseler.’

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met hub.brussels.

www.hub.brussels

LEES OOK :

Diepvriesproducten: gezond én goedkoop
Anne Hathaway: “ik heb moeten vechten om lief te zijn voor mezelf”
Thalys: beleef je vergaderingen weer intens en mét emoties