Diepvriesproducten: gezond én goedkoop

Geüpdatet op 21 februari 2023 door ELLE Partner
Diepvriesproducten: gezond én goedkoop ©iglo

Gezond eten. Voor meer en meer mensen vormt het een absolute prioriteit. Tegelijk wordt het steeds moeilijker om dat doel te bereiken, want de koopkracht daalde de laatste maanden aanzienlijk. Diepvriesvoeding kan een oplossing bieden.

De prijzen in de supermarkt swingen de pan uit. Slim besparen is dan ook de boodschap. Maar snoeien in je uitgaven is niet evident. De makkelijkste manier om veel geld uit te sparen is door slim te consumeren, en dan vooral door diepvriesproducten te kopen.

EEN EVIDENTE KEUZE VOOR MEER DAN DE HELFT VAN DE BELGEN

Volgens een marktonderzoek uitgevoerd door het diepvriesmerk iglo in oktober 2022 is meer dan 50% van de Belgen ervan overtuigd dat diepvriesvoeding goedkoper is dan verse voeding. Diepvriesproducten kunnen inderdaad soms tot 30% goedkoper zijn dan verse producten. Dat levert aanzienlijke besparingen op en maakt een groot verschil op het kassaticket!

©iglo

GOED(KOPE) OPLOSSING

Diepvriesproducten bieden niet alleen de kans om behoorlijk wat geld uit te sparen, ze passen ook in een duurzame visie. Maak je een maaltijd klaar met diepvriesproducten, dan heb je de mogelijkheid om alleen de gewenste portie te ontdooien. De rest laat je in de vriezer, zodat de groenten vers blijven. Op lange termijn kan dat de voedselverspilling met 30% per jaar verminderen. Goed nieuws voor zowel onze planeet als je portemonnee.

DE BASIS VOOR SMAKELIJKE RECEPTEN

Met diepvriesproducten zou je geen lekkere recepten kunnen maken, denken mensen soms. Maar het tegendeel is waar! Diepvriesproducten zitten boordevol ingrediënten die nodig zijn om een gezonde, lekkere en evenwichtige maaltijd te bereiden. Bovendien blijkt uit bepaalde studies (D.J. Favell, 1998) dat groenten hun vitaminen en voedingsstoffen behouden wanneer je ze invriest. De diepvriesgroenten van iglo bevatten dus evenveel vitamines als verse groenten, vooral omdat ze amper enkele uren na het oogsten al worden ingevroren.

Speciaal voor iglo creëerde de Antwerpse foodblogger Ellen Van Gool, op Instagram bekend als Kokerellen, drie recepten op basis van de spinazie met room en de beroemde Fish Sticks (MSC- en ASC-gecertificeerd en door Test-Aankoop uitgeroepen tot 'Beste van de Test') van iglo. Omdat we de gerechten zo lekker vinden, delen we haar recept voor wraps met spinazie, koolsla en Fish Sticks graag met jullie.

Bereiding (4 pers):

  1. Maak 100 g gehakte spinazie met roomsaus van iglo klaar zoals aangegeven op de verpakking. Rasp daarna 2 grote wortels en 1/4 rode kool in grove sliertjes.
  2. Maak een dressing door 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel yoghurt te mengen met de spinazie. Kruid met peper en zout.
  3. Maak 1 doosje Fish Sticks van Captain Iglo klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verwarm 8 kleine wraps en bedek ze royaal met de geraspte groenten, wat spinaziedressing en Fish Sticks. Werk af met een beetje verse peterselie. Smakelijk!

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met iglo.
iglo.be
Instagram : @iglo_belgium

LEES OOK:
Shop onze selectie sprankelende skincare
Zo bespaar je water en energie in je badkamer en keuken
Zijn gembershots echt zo gezond als TikTok beweert?