Zo bespaar je water en energie in je badkamer en keuken

Geüpdatet op 30 januari 2023 door ELLE Partner
Zo bespaar je water en energie in je badkamer en keuken©GROHE

Met stijgende energieprijzen en een klimaatcrisis is zuinig zijn met grondstoffen belangrijker dan ooit. Hoe kan je water, energie - en dus ook geld! - gemakkelijk en zonder veel moeite besparen? GROHE biedt betaalbare producten voor een duurzamere levensstijl waarbij je niet inboet op comfort, design of waterplezier.

Kranen die water én energie besparen

Wist je dat je door water te besparen ook minder energie verbruikt? We gebruiken namelijk frequent warm water zonder het te beseffen, terwijl koud water vaak al voldoende zou zijn. We verspillen daarbij niet alleen warm water, maar daarmee ook de energie om het op te warmen. Het gevolg? Hogere energierekeningen en een hogere CO2-uitstoot. Om dit tegen te gaan ontwikkelde GROHE de koudestarttechnologie SilkMove Energy Saving, de ideale oplossing om te dubbel te besparen.

De kraan levert uitsluitend koud water als de hendel in de middelste stand staat, waardoor warm water een bewuste keuze is en niet meer automatisch opstart. SilkMove Energy Saving is ingebouwd in heel wat producten, waardoor je met GROHE zonder moeite je badkamer en keuken milieubewust kunt inrichten zonder toegiften te doen op design.

©GROHE

De GROHE Water Saving-technologie

GROHE biedt nog meer waterbesparende technologieën voor kranen en douches. De Water Saving-Technologie maakt het mogelijk om tot 50% op het waterverbruik te besparen met behoud van het comfort. Met dank aan een ingebouwde beluchter verandert het volume van de stroom niet. Hierdoor kan je nog steeds even comfortabel je handen wassen, douchen of de afwas doen.

Door een doorstroombegrenzer te gebruiken, kan de waterstroom van een kraan worden verminderd van 10 liter per minuut naar zo'n 5 liter per minuut, of onder de douche van 15 liter per minuut tot zo'n 7,5 liter per minuut. De ervaring blijft identiek. Jij voelt dus geen verschil, maar je portemonnee wel!

©GROHE

Een geavanceerde thermostaat

We weten intussen dat douchen een pak minder verbruikt dan het nemen van een bad. Maar zelfs onder de douche kan je nog meer besparen - en dat zonder dat je er iets van merkt! Naast de Water Saving-technologie van GROHE, helpt het merk namelijk ook te besparen dankzij een consistente temperatuur. Met de thermostaat op de kraan vind je snel en precies de watertemperatuur die je wenst en hoef je die niet langer manueel te bij te stellen. Schommelingen in de watertoevoer zijn daardoor compleet verleden tijd.

Bovendien kun je met de GROHE EcoButton of SmartControl volumeregeling het waterdebiet praktisch verminderen tot de hoeveelheid die je écht gebruikt. Zo bespaar je waardevolle grondstoffen en geniet je toch van een heel ontspannende en aangename bad of douche.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met GROHE.
grohe.be

LEES OOK:
Op deze 10 plekken kun je lunchen in Amsterdam zoals de locals
Agendatip: de veertiende editie van de Affordable Art Fair Brussels
Dit valentijnscadeau creëert de perfecte activiteit voor een romantische avond