Op deze 10 plekken kun je lunchen in Amsterdam zoals de locals

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Daphne Dorgelo en ELLE België
Op deze 10 plekken kun je lunchen in Amsterdam zoals de locals

Bookmarken maar! Dit is een wel zo handig lijstje om bij te houden als je wil lunchen in het centrum van Amsterdam tussen de locals.

1. Dignita

Dignita is dé brunchspot in Amsterdam. Alle ingrediënten zijn er biologisch, lokaal, duurzaam en ontzettend lekker. Met de keuze uit drie locaties, in het hart van Amsterdam Zuid bij het Vondelpark (onze favoriete locatie!), geborgen in de oase van de Hoftuin of vlakbij het Westerpark, ben je altijd dichtbij. En dat is iets wat niet altijd evident is, in zo'n grote stad als Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dignita Amsterdam (@dignitaamsterdam)

Dignita Vondelpark
Koninginneweg 218h
1075 EL Amsterdam

Dignita Hoftuin
Nieuwe Herengracht 18a
1018 DP Amsterdam

Dignita Westerpark
Spaarndammerstraat 55
1013 TA Amsterdam

eatwelldogood.nl

2. Café-Restaurant de Plantage

Op zoek naar een exotisch interieur in een stadse sfeer? Café-restaurant de Plantage bevindt zicht tussen de oude platanen, in het sfeervolle monumentale pand de Ledenlokalen aan de Plantage Kerklaan. Vooral de serre is een geweldige plek om te zitten: bij mooi weer gaan de deuren open met een nóg mooier uitzicht, terwijl je geniet van gerechten zoals brioche met een gepocheerd ei en beenham.

Café-Restaurant de Plantage
Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam

caferestaurantdeplantage.nl

3. Toscanini

Italiaans lunchen doe je zonder twijfel bij Toscanini. Chef Leonardo Pacenti serveert hier sinds 1985 de klassieke Italiaanse keuken, van een wisselende kaart met dagspecialiteiten, die je kunt aanvullen met een glas wijn van de uitgebreide wijnkaart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CaffeToscanini (@toscaninirestaurant)

Toscanini
Lindengracht 75
1015 KD Amsterdam 

restauranttoscanini.nl

4. Spring Café Brasserie

Begin november opende Spring Café Brasserie dichtbij het Tropenmuseum en Oosterpark. De brasserie maakt deel uit van het Pillows Hotel Maurits at the Park. Het interieur is er zeer strak, toch heeft het een warme sfeer en de keuken is Frans-Italiaans.

Spring Café Brasserie
Mauritskade 61
1092 AD Amsterdam

springcafebrasserie.com

5. Zero Zero

Mmmm... Moet jij ook al watertanden bij het zien van onderstaande schiacciata met verse en seizoensgebonden ingrediënten? Terecht. Naar verluidt zijn de Italiaanse broodjes van het nieuwe Zero Zero, een concept van Marco Greco, de consulting chef van Ceppi’s Trattoria, de beste van Amsterdam!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZERO ZERO (@zero.zero.store)

Zero Zero
Nieuwe Spiegelstraat 3A
1017 DB Amsterdam

zero-zero.store

6. Gartine

Zelfs de locals van Amsterdam weten deze lunchplek niet altijd te vinden. Verstopt in het centrum kun je bij Gartine lunch all day overheerlijk quiches en goedgevulde broodjes, alles uit eigen moestuin!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gartine (@gartine_ams)

Gartine
Taksteeg 7
1012 PB Amsterdam

gartine.nl

7. Buffet van Odette

Verkijk je niet bij deze lunchspot in Amsterdam: er is bij Buffet van Odette namelijk niet echt een buffet, maar een uitgebreide ontbijtkaart. Plus de lekkerste koffies van Bocca en natuurwijnen in een elegante setting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUFFET van Odette (@buffetvanodette)

Buffet van Odette
Prinsengracht 598
1017 KS Amsterdam

buffet-amsterdam.nl

8. Benji’s

Met drie locaties bij Oost, West en Nieuw-West, zal je niet ver hoeven te gaan om te proeven van hun fruitige bowls, frisse smoothies en knapperige broodjes tijdens je lunch in Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benji's (@benjisamsterdam)

Benji's Oost
Wibautstraat 196
1091 GS Amsterdam

Benji's West
Baarsjesweg 188
1057 HR Amsterdam

Benji's Nieuw-West
Maassluisstraat 243
1062 GA Amsterdam

benjis.amsterdam

9. Vergulden Eenhoorn

In 1700 stond hier nog het vee op stal, nu is de Vergulden Eenhoorn een gezellige stadsboerderij in Amsterdam met behoud van elementen en de groene oase. In de zomer zet je je op het gras buiten met een picknickmand, in de winter in een houten setting met haardvuur.

Vergulden Eenhoorn
Ringdijk 58
1097 AH Amsterdam

verguldeneenhoorn.nl

10. Café Twee Prinsen

Deze plek is zeer populair onder de Amsterdammers. Na groot succes van Café Binnenvisser in Amsterdam-West en Restaurant Cornerstore in Amsterdam-Noord, is Café Twee Prinsen in Amsterdam centrum geopend. Deze spot is elke dag van de week open, en je kunt er naast lunch ook terecht voor bites en drinks. Maar het is vooral de sfeer van een bruin Amersdams café - en toch modern - waarom Café Twee Prinsen op deze lijst staat. Zo gezellig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door cafe twee prinsen (@tweeprinsen)

Café Twee Prinsen
Prinsenstraat 27
1015 DB Amsterdam

tweeprinsen.nl

Zin gekregen in een tripje Amsterdam? Met Thalys duurt de reis slechts 1u14 vanuit Antwerpen-Centraal! Ga naar de website van Thalys voor meer info en tickets.