To do: één dag in Amsterdam en dit moet je doen

Geüpdatet op 12 april 2018 door Jolien
To do: één dag in Amsterdam en dit moet je doen

Ga je een dagje naar Amsterdam? Dan mag je deze hotspots niet missen!

Time management is àlles wanneer je een wereldstad als Amsterdam op één dag wil bezoeken. Daarom stippelden we een route/tijdlijn uit die je langs de leukste hotspots van deze prachtstad loodsen! Want nee, we gaan écht niet naar Madame Tussauds... (Nee, echt niet!)

Essentials voor een dagje Amsterdam: 

-De GVB-app (dankzij deze app verplaats je je makkelijk en snel met de tram)
-Fietsen
-Dagkaartje voor de tram (te koop op de tram)

09.00u - 13.00u

Met een lege maag kan je de kleine straatjes en bruggetjes van A'dam onmogelijk trotseren. Maak van deze plicht een deugd en ontbijt op een leuke plek!

OPTIE 1: GROEN

Wie houdt van natuur start z'n dag in Amsterdam Oost. Hier geniet je in alle rust van natuur en groen én ontsnap je aan alle toeristen.

amsterdam_doen_dag_uitstap_to_do

Hotspot: Bar Botanique

Neem een ontbijtje bij Bar Botanique. Deze (healthy) ontbijtspot is iedere dag open vanaf negen uur. Wie het menu bekijkt, begint instant te watertanden. Van granola bowls tot een heerlijk eitje; hier haal je je energie voor de rest van de dag!

To do 1: Oosterpark

Nadat je je ontbijt achter de kiezen hebt, ben je klaar om de beentjes te strekken. Wie voor deze 'groene optie' koos, kan perfect een frisse neus halen in het prachtige Oosterpark. Ja oké, het Vondelpark is the place to be voor liefhebbers van greenery, maar daar krioelt het van de toeristen. Wil je tussen de locals genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Dan ga je voor het Oosterpark!

To do 2: Hortus Botanicus

Wie zoveel mogelijk planten wil zien op een korte tijd, neemt een kijkje in de prachtige plantage Hortus Botanicus. Hier kan je je inschrijven voor verschillende activiteiten of vrij rondlopen. Met een slogan als 'ontdek, ervaar en verwonder' mag je er zeker van zijn dat dit een ongelooflijke belevenis wordt!

OPTIE 2: SHOPPEN

Wie naar Amsterdam is gekomen om te shoppen, laat optie één voor wat het is en kiest voor deze route.

amsterdam_doen_dag_uitstap_to_do

Hotspot: Pluk

In de welgekende Negen Straatjes vind je healthy hotspot Pluk! Van pannenkoeken met siroop en vers fruit tot heerlijke smoothies; deze plek wordt ongetwijfeld één van je favorieten. Oh ja, heb je nog een plekje over? Probeer dan zeker de overheerlijke carrot cake!

Waarschuwing: Bij Pluk vind je ook tal van leuke hebbedingetjes. Wees er maar zeker van dat je je portefeuille gaat bovenhalen!

To do: shoppen in de Negen Straatjes

Wil je de échte schatten van Amsterdam scoren? Ga dan niet naar de Kalverstraat (vergelijkbaar met de Meir, nvdr) maar struin rond in de Negen Straatjes! Tal van boetiekjes, preloved shops en high class stores vind je er allemaal op één plek. Doordat deze shopping area volledig omringd is door grachtjes, is het hier prachtig om rond te wandelen.

Extra tip: Maak zeker een stop bij Ijscuypje en kies voor een bolletje chocolade-ijs. Trust us, je zal nog nooit, maar echt nog nooit, zo'n lekker chocolade-ijs gegeten hebben!

1/

13.00u - 16.00u

Mm, je dag is al half en er valt nog zoveel te beleven. Daarnaast krijg je alweer honger. No stress! Opnieuw geven we twee opties!

OPTIE 1: ACTIEF

De dag is sowieso al heel actief, maar voor hen die nog niet moe zijn, hebben wij een geweldig idee!

amsterdam_doen_to_do_uitstap_dag

Hotspot: Foodhallen

Lunchen doe je zonder twijfel bij de Foodhallen. In deze gigantische hangar vind je zo'n 21 eetkraampjes die er hun specialiteiten aanbieden. 'Voor ieder wat wils', mag je hier héél letterlijk nemen. Van gehaktballen tot oesters tot pasta tot vegetarische gerechten, je vindt hier alles. Heel fijn om met een groepje te doen zodat je van alles kan proeven, maar zeker ook leuk met twee!

Extra tip: Ga niet 's avonds naar de Foodhallen. Het is er dan véél te druk en de kans is groot dat je er geen plek meer zal hebben.

To do: watertrappelen

Huur aan één van de vele standjes die verspreid liggen over de stad een trappelbootje. Zo leer je Amsterdam op een heel andere manier kennen en zal je dingen ontdekken die je vanop het vasteland niet opmerkt. Daarnaast is het super rustgevend, leuk en romantisch om op een zonnige dag te doen! Regent het pijpenstelen? Ga dan voor een toeristenboot. Oké ja, dat is misschien niet hip en cool, maar wel héél leuk!

OPTIE 2: MUSEA

Ook cultuurfanaten komen ruimschoots aan hun trekken in Amsterdam. Door het rijke aanbod aan musea, is het haast onmogelijk om er ééntje uit te kiezen. Onze favorieten? Het Moco Museum of de parel der parels: het Rijksmuseum. Check wel even welke tentoonstellingen er lopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan, tenzij je dat leuk vindt natuurlijk.

2/

amsterdam_doen_cocktails_dag_uitstap

16.00u - 17.30u

Tijd voor een drankje! Wie de lekkerste frozen margarita's van Amsterdam wil proberen, gaat naar Calle Ocho! Deze/dit gezellige cocktailbar/restaurant heeft een selectie van de allerbeste rum en tequila's ter wereld. Wees gewaarschuwd: doordat alle cocktails gemaakt worden met verse ingrediënten, zal je er maar geen genoeg van kunnen krijgen!

Extra tip: nog een gaatje vrij? Neem dan een stukje cheese cake. Deze is hémels!

3/

amsterdam_doen_dag_uitstap_diner_eten_food

18.00u - 20.00u

Dinner time!

Amsterdam kent tal van mogelijkheden om heerlijk te dineren. Hou je van Mexicaans? Dan is Roses by Sal the place to be. Voor tapa's moet je bij Pata Negra zijn en sea food lovers gaan naar The Seafood Bar! Een heerlijke, ovengebakken pizza scoor je bij De Pizzabakkers. Welke van deze opties je ook kiest, je gaat happy én met een volle maag naar buiten!

amsterdam_doen_dag_uitstap_bioscoop_tuschinski

20.00u - 22.00u

Nog geen zin om naar huis te gaan? Pik dan een filmpje mee in het prachtige Tuschinski theater. Deze historische bioscoop is niet alleen adembenemend mooi, maar flitst je ook instant terug naar de jaren 40-50-60. Filmfanaten hebben deze activiteit ongetwijfeld al op hun bucket list staan. Tijd om er werk van te maken!

Enjoy!

Lees ook: Wij willen nu naar deze regenboogschaatsbaan