Agendatip: de veertiende editie van de Affordable Art Fair Brussels

Gepubliceerd op 18 januari 2023 door ELLE Partner
Agendatip: de veertiende editie van de Affordable Art Fair Brussels

Kunstliefhebbers houden tussen 8 en 12 februari best een gaatje vrij in hun agenda. Want dan strijkt de veertiende editie van de Affordable Art Fair Brussels neer in Tour & Taxis. Dit moet je weten.

Houd je van hedendaagse kunst? Dan heb je vast wel eens van de Affordable Art Fair Brussels gehoord. Het concept is simpel: tijdens de beurs ontdek je duizenden kunstwerken die je aan democratische prijzen kan kopen. Ideaal voor beginnende enthousiastelingen maar ook doorgewinterde verzamelaars die op zoek zijn naar een boeiend werk met een interessant prijskaartje.

Zachte prijzen

Zo’n tachtig Belgische én internationale kunstgalerieën presenteren er het werk van meer dan 600 kunstenaars. De Affordable Art Fair Brussels is de plek bij uitstek om kunst te ontdekken van gevestigde waarden én aanstormend talent. Van schilderijen tot prenten, foto's en beeldhouwwerken : er is voor ieder wat wils, zowel wat smaak als budget betreft. Zo zijn alle tentoongestelde werken van levende kunstenaars en staat de prijs bij elk werk duidelijk vermeld. En de prijs? Alle prijzen zijn onder €7.500.

Naast bekende Belgische galerieën zoals Winwood Gallery (Knokke-Zoute), OEVER Gallery (Oostende), Christine Colon Galerie (Luik & Waremme), Frock Gallery (Ieper), Visus Gallery (Lasne), Kunst in Huis (Brussel) en Art Platinum (Brussel) nemen ook spelers uit landen als Nederland, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Zuid-Korea deel aan de beurs.

Kunstgallerie
©Affordable Art Fair Brussels

Inpakken en wegwezen

Heb je je laten verleiden door een (of meerdere) van de vele werken? Dan kan je dat bij je vertrek onmiddellijk meenemen naar huis. Op de beurs is immers een speciale ‘wrapping station’ voorzien waar je je werk(en) veilig kan laten inpakken zodat je het zonder zorgen naar huis kan transporteren. Verder vinden tijdens de beurs verschillende activiteiten zoals live painting plaats en kan je er in een van de bars en restaurants terecht voor een hapje en een drankje. Je maakt van een bezoek aan de Affordable Art Fair dus gemakkelijk een daguitstap!

Praktische details

Adres: Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel

Openingsuren:

  • donderdag 9 februari van 12u tot 22u
  • vrijdag 10 februari van 14u tot 22u
  • zaterdag 11 februari van 11u tot 19u
  • zondag 12 februari van 11u tot 19u

Plan je bezoek op affordableartfair.com!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Affordable Art Fair Brussels.
affordableartfair.com

A LIRE AUSSI:
Fan van de Italiaanse keuken? Dan moet je op vakantie naar Umbrië
Sooner: 6 films met een vrouwelijke regisseur die je absoluut moet bekijken
Daarom moet restaurant Blueness in Antwerpen op je bucketlist