Ontdek Marche-en-Famenne

Geüpdatet op 21 juni 2021 door ELLE Partner
Ontdek Marche-en-Famenne

Marche-en-Famenne is een stad die maar weinig mensen echt kennen. Toch heeft de verborgen parel heel wat te bieden. 

Stad met karakter

Marche-en-Famenne, een Waalse stad in de provincie Luxemburg, is omgeven door bossen en groene heuvels en wordt doorkruist door de Marchette. Het historische centrum wist zijn charme en levendige sfeer te behouden: mooie gebouwen, pleinen omzoomd door bomen, fonteinen en sculpturen. In de pittoreske straatjes is het heerlijk rondlopen. Toch heeft Marche nog veel meer in zijn mars. Creatieve activiteiten, gastronomie, fantastische hotels, ecologische gastenkamers, ontspannende wellnesscentra ... Met zijn gevarieerd toeristische aanbod is Marche-en-Famenne de ideale bestemming voor een korte uitstap die ontspanning, plezier en cultuur combineert.

Toerist in eigen land

Op visitmarche.be, de gloednieuwe toeristische website van de stad, ontdek je een creatief toeristisch aanbod met ideeën voor uitstapjes die ontmoetingen en ervaringen combineren. Zo kan je, aan boord van een oldtimer, een reis door de tijd maken langs kastelen en musea. Geniet je liever van het groen buiten de gebaande paden? Dan is een verfrissende wandeling door een indrukwekkend natuurgebied misschien wel iets voor jou. Maar Marche laat ook de meest creatieve geesten niet onberoerd.

Opteer voor een artistieke workshop zeefdrukken of sculpturen, breng een bezoek aan het 3D-atelier en sluit de dag af met een heerlijk diner in een toprestaurant. Stadsmussen kunnen dan weer hun hart ophalen in het historisch centrum van Marche-en-Famenne. Dat kan aan de hand van een schattenjacht doorheen de stad of via een (elektrische) fietstocht. Verder vormt de stad een oase van rust voor iedereen die nood heeft aan een welverdiende pauze dankzij een waaier aan wellnessfaciliteiten. Tenslotte is Marche de ultieme bestemming voor avonturiers die graag nieuwe hartversnellende activiteiten uitproberen zoals speleologie of ‘bushcraft’. 

LEES OOK:

Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomer

Hebben: handige barbecue tools voor je favoriete gegrilde recepten

WECANDANCE strijkt de hele zomer neer in Zeebrugge