Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomer

Geüpdatet op 3 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomerImaxtree

Net zoals een winter- en zomergarderobe, heeft ook je huid andere noden eens de zon begint te schijnen en de temperatuur stijgt. Er is een luchtige dagcrème met voedende ingrediënten voor iedere huid.

Moet er SPF in mijn dagcrème?

Je huid beschermen tegen uv-stralen moet het hele jaar door, maar in zonnige periodes is het extra opletten geblazen. Alleen zorgt het overweldigende aanbod voor keuzestress en verwarring: moet je dagcrème SPF bevatten? Zo ja, welke beschermingsgraad? De beste zonnebescherming is degene die je daadwerkelijk wil dragen, daar zullen de meeste dermatologen het mee eens zijn. Maar niet iedereen onder hen is te vinden voor die bescherming in de vorm van dagcrèmes. De voornaamste reden? Je zou zelden genoeg product smeren om je gelaat te behoeden voor schadelijke stralen. Een tweede tegenargument: zonnecrème moet je opnieuw aanbrengen gedurende de dag. Niet vanzelfsprekend voor een prijzig potje hydraterende crème.

Wil je optimaal beschermd zijn of heeft je huid zeer specifieke noden? Investeer dan in een aangepaste moisturizer en smeer daarbovenop een laagje zonnecrème. Maar onthoud: een dagcrème met SPF is niet slecht, zolang je er op let om regelmatig bij te smeren en niet vergeet om voldoende product te gebruiken. Geen idee hoeveel product je nodig hebt? Met het equivalent van twee vingerlengtes of een dessertlepeltje zit je goed.

zomer beste dagcrème
Imaxtree

Naar welke verzorgende ingrediënten moet je op zoek?

De juiste ingrediënten en formulering maken of kraken een product. Een gezonde huid straalt altijd en ook in de zomer heb je nood aan bescherming en hydratatie. Enkele belangrijke ingrediënten:

dagcrème zomer

Hyaluronzuur in skincare

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en is zo geliefd omdat het tot duizend keer zijn gewicht aan vocht kan aantrekken en vasthouden. In skincare vult het dus de vochtlevels van de huid aan, en een goed gehydrateerd gelaat ziet er nu eenmaal voller, gladder en jeugdiger uit.

Glycerine in skincare

Het stiefzusje van hyaluronzuur, want minstens even hydraterend, maar blijkbaar minder sexy in marketingland. Glycerine in huidverzorging is een plantaardig of synthetisch ingrediënt dat vocht uit de lucht onttrekt en aan de bovenste huidlaag hecht. Het lage moleculaire gewicht zorgt ervoor dat glycerine tot diep in de huid kan inwerken. Bovendien is het voor alle huidtypes geschikt, en zit het waarschijnlijk al in de meeste crèmes die je smeert.

dagcrèmes zomer

Niacinamide in skincare

Ook wel vitamine B3. Verhelpt huidproblemen allerhande, van overtollig talg tot huidirritaties. Niacinamide vermindert daarnaast de impact van schadelijke invloeden van buitenaf, omdat het de huidbarrière kan verbeteren. Een betere huidbarrière betekent dat je meer vocht zal vasthouden, wat dus resulteert in een gezonde, gevoede huid. kortom: dit poweringrediënt is een toegevoegde waarde voor zowat alle huidtypes.

Vitamine C in skincare

Misschien wel het meest gehypete ingrediënt van het moment, en met reden! Vitamine C is de superfood onder de skincare ingrediënten, want bevordert de collageenproductie, wat fijne lijntjes kan verminderen en een stevigere huid geeft, en remt de melanineproductie van de huid (bye bye bruine vlekjes). Bovendien is vitamine C een antioxidant, wat betekent dat het de huidcellen beschermt tegen schadelijke vrije radicalen die worden veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling. In mensentaal: vitamine C beschermt tegen de zon, al is het nog steeds streng aanbevolen om daarbovenop een zonnebescherming met SPF te dragen.

Meer weten over vitamines in skincare?

Zo kies je de juiste dagcrème deze zomer

Er is een verschil tussen dewy en glimmend. Om te voorkomen dat je huid meer richting dat laatste neigt, zijn lichte formules jouw beste vriend in de zomermaanden.

De beste crème voor een doffe huid

Deze liftende crème met micro-algenolie en plantaardig tomatenextract is een plezier om aan te brengen - niet in het minst om de subtiele bloemengeur. Meteen na gebruik is de huid gladgestreken, stralend en verkwikt. Dankzij lichte textuur en de tint krijg je dag na dag een frisser, egaler gelaat en een rozige glow.

Merveillance Lift Glow crème, Nuxe lichte dagcrème zomer
Merveillance Lift Glow crème, Nuxe

Shop hier

De beste dagcrème voor een rijpere huid

Deze 99% natuurlijke gezichtscrème met jojobaolie hydrateert intens zonder een vet of zwaar gevoel op je gezicht achter te laten. De niet-comedogene, lichte formule en smeuïge textuur dringen snel in de huid en geven een mat resultaat. Biologische essentiële oliën hô-hout, rozengeranium en helicryse zorgen net als vitamine E voor een stevigere, jonger ogende huid.

Regenererende gezichtscrème, Makesen
Regenererende gezichtscrème, Makesenz

Shop hier

De beste crème voor een gevoelige huid

Tata Harper staat bekend om haar effectieve formules met een grote verzameling natuurlijke actieve ingrediënten. Niet iedereen kan die intense cocktail verdragen, vandaar de nieuwe Superkind-lijn voor de reactieve huid. De dagcrème bevat onder meer hyaluronzuur en sheaboter voor hydratatie, maar ook een anti-aging complex met mulberrybladeren en kalmerende ingrediënten als magnolia extract en gotu kola.

lichte dagcrème zomer gevoelige huid
Fortifying Moisturizer, Tata Harper via Rheine

Shop hier

Superkind Fortifying Moisturizer

De beste dagcrème voor de gemengde huid

Wie wil hydrateren op een natuurlijke manier, zit met de hoge concentratie plankton in deze moisturizer van Biotherm goed. De niet-vette gelformule is geschikt voor de gemengde huid en hydrateert de hele dag lang op een uiterst aangename manier.

Aquasource hydraterende gelcrème, Biotherm
Aquasource hydraterende gelcrème, Biotherm via Zalando

Shop hier

De beste dagcrème voor de vette huid

Nood aan een frisse hydratatieboost? De olievrije gelcrème van Collistar is een instant dorstlesser voor je huid. De formule trekt snel in en laat je gelaat zijdezacht achter. Dankzij de speciaal ontwikkelde capsules die geleidelijk vocht afgeven blijft je huid tot 72 uur gevoed.

Collistar dagcrème vette huid
Idro-Attiva Fresh Moisturizing gelcrème, Collistar via Ici Paris XL

Shop hier

De beste dagcrème voor een onzuivere huid

Acne en onzuiverheden komen voor op alle leeftijden en huidtypes. En al lijkt het contra-intuïtief: hydrateren is ook voor de onzuivere huid een must. Belangrijk is om niet-comedogene huidverzorging te gebruiken die de poriën niet verstopt. Deze aangename gel voelt niet vet en werkt op twee fronten: hij verlicht de gevoeligheid van de huid en vermindert onzuiverheden. Het gebruik van dit niet-comedogene product maakt je gelaat egaal en mat.

biologique recherche gel
Emulsion Gel Biosensible S.R., Biologique Recherche

Shop hier

LEES OOK: Zo maak je komaf met volwassenacne