Binnenkijken: het ‘futuristische Belgische klooster’ van Kim en Kanye West

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Binnenkijken: het ‘futuristische Belgische klooster’ van Kim en Kanye WestGetty Images

Dat Kim en Kanye er zeer specifieke voorkeuren op nahielden wisten we al, maar hun gigantische huis is werkelijk ongeëvenaard. En lieten ze zich nu echt inspireren op Belgische architectuur?

Wie de Kardashian-Wests van dichtbij volgt (wij allemaal?) kon al enkele glimpen opvangen van hun majestueuze woning in Calabasas waarin ze nu al een tijdje verblijven met hun kroost. Zo was er het Grote Lavabo Mysterie, want hoe in godsnaam veroorzaak je geen tsunami met loodrechte lavabo's? Gelukkig kwam Kim zelf met het antwoord, middels deze verhelderende demonstratie. Blij dat dat uitgeklaard is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian Updates (@kimkardashiansnap) op

Axel Vervoordt over Kim en Kanye's huis

Wie echter nog meer fascinerende kamers wil zien heeft geluk, want interieurmagazine Architectural Digest (AD) mocht binnenkijken in Kim en Kanye's volledige woonst, die het koppel zelf omschrijft als 'een futuristisch Belgisch klooster'. Niet verwonderlijk, want het is de Belgische Axel Vervoordt die dit ongelooflijke interieur mocht ontwerpen. Kanye ontmoette de designer op een kunstexpo en was meteen helemaal weg van Vervoordts 'wabi-sabi'-stijl. Over de samenwerking met de Wests zegt Vervoordt het volgende: "Ik kom niet uit de popwereld, maar ik heb Kim en Kanye ervaren als prachtige mensen. We hebben gemeenschappelijke waarden in het leven, belangrijke menselijke waarden, zoals respect voor de schoonheid en spiritualiteit van kunst", aldus de designer aan AD. "Je kunt het religie noemen, maar dit gaat misschien verder dan religie, een zoektocht naar kosmische waarden van vrede en positieve energie. We hadden zeer diepgaande gesprekken over de ruimte van de geest en het belang van stilte." Laat dat even bezinken...

Zo ziet het huis van de Kardashian-Wests eruit

Klaar voor de beelden? We moeten je waarschuwen, het interieur is *intens*.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The cover of @archdigest is something I have always dreamed of. Here is a glimpse of our minimal style and a pic of North’s room if you swipe!

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Inderdaad, het enige streepje kleur in het volledige huis is de kamer van oudste dochter North, die resoluut koos voor een volledig roze kamer. Naast deze slaapkamer baadt de hele woning in crème en wit, een gewaagde keuze met 4 kleine kinderen. Toch zijn net zij de inspiratie voor het hele interieur, aldus Kanye. De antropomorfe vormen en zachte stoffen zijn inderdaad een kinderdroom, net als het gigantische zwembad met trappen.

Bekijk hier een stukje van het bijbehorende interview mét cameo van North.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Architectural Digest (@archdigest) op

Meer binnenkijkers?