Binnenkijken: het Spaanse appartement van Emelie Lindmark

Gepubliceerd op 6 april 2021 door ELLE België
Binnenkijken: het Spaanse appartement van Emelie Lindmark© Westwing

Emelie Lindmark, het gezicht van het lifestyle- en modelabel Emitaz, geeft Westwing een rondleiding door haar minimalistische appartement in Spanje en verklapt haar interieurgeheimen.

Een knipoog naar Zweedse roots

"Ik zou zeggen dat mijn stijl in mode en interieur elkaar weerspiegelen. Ik hou van eenvoud en combineer graag nieuwe dingen met vintage stukken. Aangezien ik in Zweden ben geboren en getogen, ben ik gewend aan een Scandinavische woonstijl en dat is ook een beetje te zien in mijn eigen appartement. Ik denk dat mijn interieur mijn roots weergeeft en toont dat ik graag eenvoudige dingen in mijn leven heb."

Emelie Lindmark, westwing, appartement
© Westwing

Less is more

"Ik wil dat mijn appartement een plek is waar ik kan ontspannen en me rustig en geïnspireerd voel. Daarom gebruik ik veel aardetinten en natuurlijke materialen in huis. De basis is wit en beige, en dan voeg ik graag elementen toe zoals hout, groen en mooie terracottakleuren. In de lente en de zomer voeg ik misschien ook een beetje pastel toe, maar ik hou het altijd heel eenvoudig."

Emelie Landmark, Westwing, appartement detail
© Westwing

Een huismus in haar home office

"Ik ben iemand die graag thuis is. Zelfs voor de lockdown hield ik ervan om thuis te zijn. Of het nu gaat om sporten, schilderen, een nieuw recept leren, mijn kast op orde brengen, naar een podcast luisteren, een goede serie kijken, koken... Ik geniet echt van de kleine dingen die je thuis kunt doen en dat heb ik altijd gedaan.

Mijn vriend en ik hebben ons kantoor aan huis, waar we elke dag werken. Voor mij is de sleutel tot inspiratie dat ik alles om me heen heel schoon en georganiseerd heb."

Emelie Lindmark, westwing, appartement
© Westwing

De 5 geheimen voor een thuisgevoel?

"Een supercomfortabele sofa, kamerplanten, een detail dat veel voor je betekent en dat je telkens weer doet glimlachen als je het ziet en een schilderij of foto's van vrienden en familie. Nummer vijf is niet echt een ding, maar dat je interieur moet aanvoelen als jou. Het maakt niet uit welke stijl anderen hebben, het moet reflecteren wie je bent als persoon."

Emelie Lindmark, appartement, Westwing
© Westwing

"Op dit moment hou ik erg van de pastelkleuren die ik overal op Pinterest tegenkom, maar ik heb ze helaas zelf niet in huis. Nu het lente is ga ik eens kijken of ik wat pastelkleuren in huis kan toevoegen. Misschien verwissel ik wat kussenslopen en wat bloemen... We zullen zien!"

Emelie Lindmark, Westwing, appartement
© Westwing

Picture perfect

"Ik denk dat sociale media ons goed op de hoogte brengt van de laatste trends, maar ik vind het belangrijk om vast te houden aan je eigen stijl en te behouden wat je zelf écht leuk vindt. Sommige dingen zijn van mijn grootmoeder of vader in Zweden en deze dingen zijn misschien niet ultramodern, maar betekenen heel veel voor mij. Sociale media houdt ons op de hoogte, helpt ons inspiratie op te doen, maar uiteindelijk ga je best voor wat je leuk vindt. Wees niet bang om te experimenteren!"

Emelie Lindmark, Westwing, appartement
© Westwing

(Stagiaire Naomi Ghyssaert)

MEER DECO: