Wanderlust: 5 x leukste vintage markten in Europa

Geüpdatet op 17 december 2020 door Christin Ho
Wanderlust: 5 x leukste vintage markten in Europa

© de fotomeisjesVan vreemde curiosa, de betere antiek tot retrokleding uit grootmoeders tijd, vintagemarkten zijn de ontmoetingsplaatsen voor iedereen die verlangt naar de schoonheid van vroeger. Vijf Europese hotspots voor de vintage freaks.

1/

1. Les Puces de Saint-Ouen in Parijs

vintage3

vintage2

vintage3
foto's Blackiewarner

Ontstaan in de 17e eeuw en vandaag nog steeds de grootste vintage markt van Europa. Les Puces de Saint-Ouen is een zeer geliefde doolhof van oude en waardevolle curiosa voor internationale opkopers. Loop verloren in de overdekte hallen en laat je niet afschrikken door de 'rommelige' standjes. Wie zoekt, die vindt!

2/

2. Alfies Antique Market in Londen

vintage7

vintage5

vintage6

In de overdekte Alfies antique market bieden rond de 100 antiquairs op vier verdiepingen juwelen, meubels, kleding en interieurdecoratie aan. De kitscherige buitengevel met Egyptische elementen en afbeeldingen van schilderijen van Gustav  verklappen onmiddellijk de bestemming van het gebouw. Geniet ook van het uitzicht op het dakterras.

3/

3. Nørrebrogade Fleamarket in Kopenhagen

vintage9

Van April tot oktober kan je een bezoekje brengen aan de Nørrebrogade markt in Kopenhagen. Op de 333 meter gele muur  van de Assistens Kirkegård - Asssitens kerkhof - word je wild van Scandinavisch design.

Nørrebrogade  , 2200 København 

4/

 4. Swan Market in Rotterdam

© de fotomeisjes

© de fotomeisjes

Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Naast al het shopplezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke Food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. De Swan Market vindt plaats om de 2 à 3 maanden.

5/

5. Rommelmarkten in eigen land

vintage12

vintage13

 

vintage14

Ook in België worden gegeerde spullen uit zolders en kelders aangeboden op populaire rommelmarkten. Goegekregen organiseert in Antwerpen rommelmarkten voor hobbyliefhebbers, platenboeren en fashionista's. In Brussel vindt de eerste zondag van elke maand de Brussels vintage market plaats tegen een muzikale achtergrond van oude krakers.