De leukste bloemen- en plantenwinkels in Gent

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
De leukste bloemen- en plantenwinkels in Gent

Naast Antwerpen en Brussel heeft ook Gent een aantal geweldige groene hotspots. Hier shop je de mooiste boeketten en toffe huiskamerplantjes.

Colombian Boho

De Colombian Boho Plants & Pottery Concept Store maakt deel uit van de wereldse koffiebar Teskaffee. In de winkel vind je exotische terracotta potten, handgemaakt door ambachtslieden in Colombia. Je kan er ook terecht voor tropische planten, de leukste plantenboeken en prachtige droogbloemen boeketten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Colombian Boho (@colombianboho) op

Adres: Steendam 76, 9000 Gent

FLVVR

Op zoek naar een uniek boeket om cadeau te doen? FLVVR is the place to be. Ook in je eigen woonkamer of op speciale gelegenheden staan deze bloemencreaties prachtig. De combinaties zijn telkens weer verrassend en kleurrijk, instant geluk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FLVVR FlowerandFlavordesign💕 (@flvvr_flowerandflavordesign) op

Adres: Kuiperskaai 11, 9000 Gent

Little Green Stories

Ogen komen tekort in deze shop en ook plaatsgebrek is een probleem, want wij willen àlle planten mee naar huis! Hier kan je uren rondkijken alvorens je het perfecte groene exemplaar mee naar huis neemt. Met unieke pot inbegrepen, want die verkoopt Little Green Stories ook.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Little green stories (@littlegreenstories) op

Adres: Sint-Jacobsnieuwstraat 82, 9000 Gent

Bluet

Bij Bluet staan duurzame planten en lokale bloemen centraal. Dat geldt ook voor het glaswerk, dat eveneens duurzaam geproduceerd wordt. Heb je hulp nodig voor je interieur of voor planten buiten? Bij Bluet kan je rekenen op professioneel advies. Wist je trouwens dat sommige planten ook verkrijgbaar zijn bij Juttu?

Adres: Sint-Baafsplein 11, 9000 Gent

STEK

In de eerste plaats een café en lunchplek, maar tijdens of na het knabbelen kan je er ook de planten uit het interieur shoppen.

https://instagram.com/p/BzNNQ2JoroG/

Adres: Nederkouter 129, 9000 Gent

Blommm

Wie bij Blommm koopt, kiest voor duurzame en plaatselijk geteelde bloemen. Je shopt er unieke veldboeketten die de natuur in al haar glorie tonen. Leuk extraatje: je kan je boeket laten leveren per fiets!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blommm (@blommm.be) op

 Adres: Waaistraat 4, 9000 Gent en op verschillende afhaalpunten

Broesse

Liefhebbers van exotisch groen zijn bij Broesse aan het juiste adres. Dit 'tropische plantenkaffee' huist een waanzinnige collectie groen die je kan bewonderen bij een drankje. Ook hier kan je terecht voor advies en tips om je planten gelukkig te houden en je interieur te laten stralen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🌴 Broesse-tropical plantshop🌴 (@broesse) op

Adres: Baudelostraat 13, 9000 Gent