Dit zijn de leukste bloemen- en plantenwinkels in Antwerpen

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Dit zijn de leukste bloemen- en plantenwinkels in Antwerpen

Er is geen stad zo groen als Antwerpen, en dan hebben we het vooral over het geweldige aanbod bloemisten en plantenwinkels. Dit zijn onze favorieten:

The Plant Corner

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Plant Corner (@theplantcorner) op

Het doel van deze plantshop is om naast exotische beauty's ook advies te geven over het onderhoud ervan. Niet alle planten zijn even makkelijk mooi te houden, maar met de juiste tips van The Plant Corner lukt het jou vast ook. Naast het verrassende aanbod in de winkel, vind je er leuke workshops met thema's als 'How to make a plant love you'. Zo leer je meteen zorg dragen voor al je nieuwe aankopen.

Adres: Isabellalei 144, 2018 Antwerpen

Wilder

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wilder (@wilderantwerp) op

De focus ligt er op bloemen, maar binnenkort komt er ook een plantenaanbod. Bij Wilder vind je schitterende boeketten om te schenken of om zelf van te genieten. De bloemen worden zorgvuldig geselecteerd met aandacht voor duurzaamheid. Daarnaast biedt Wilder ook een selectie objecten en af en toe workshops en evenementen.

Adres: Provinciestraat 28 , 2018 Antwerpen

Blomster

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blomster - Jonas Van Avermaet (@blomstershop) op

Ook het Eilandje is gezegend met een groene hotspot - en wat voor één. Blomster wordt gerund door Jonas Van Avermaet die een carrièreswitch maakte van de mode-industrie naar de plantenwereld. De winkel is dan ook uiterst stijlvol ingericht, dus geef je ogen de kost en geniet van wat deze urban jungle te bieden heeft. Blomster richt zich op Nederlandse en Belgische bloemen, en de planten zijn vaak zelf gestekt. Need we say more?

Adres: Londenstraat 46, B-2000 Antwerpen

Antwerp Cactus

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cactus & Succulent Collection (@barcelona_cactus) op

Ben je specifiek op zoek naar succulenten of cactussen? Dan moet je - what's in a name - bij Antwerp Cactus zijn. Het aanbod is eindeloos, je wist vast niet dat er zoveel soorten bestonden. En het beste nieuws? Er is geen plant zo makkelijk in onderhoud als een cactus. Ook voor mensen zonder groene vingers dus!

Adres: Anselmostraat 52, 2018 Antwerpen

Plantwerp

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PLANTLOVERS' PARADISE (@plantwerp_) op

Bij Plantwerp vind je niet alleen de leukste tropische planten, maar je shopt er ook voor bloempotten en andere accessoires. Denk maar aan koperen gieters of Japanse snoeischaren. Bovendien zijn die hebbedingetjes ontworpen door lokale designers of Belgische merken. Is Antwerpen niet bij de deur? Neem dan een kijkje op hun webshop.

Adres: Vrijdagmarkt 16, 2000 Antwerpen

Ontdek ook de leukste plantenwinkels van Brussel