Go green: onze favoriete plantenwinkels in Brussel

Geüpdatet op 17 december 2020 door Laura Lurquin en Lore Ginneberge
Go green: onze favoriete plantenwinkels in Brussel

Plantenwinkels zijn aan een opmars bezig. Met de nadruk op enscenering en design hebben deze nieuwe generatie concept stores het helemaal begrepen. Hier vind je onze selectie groene adresjes in Brussel

De voordelen van planten zijn al lander duidelijk: ontspannende en ontgiftende eigenschappen, het stimuleren van creativiteit en productiviteit, het verminderen van stress,... Bovendien zijn ze prachtig en maken ze je interieur meteen warmer. Benieuwd naar onze favoriete plantenwinkels?

1. Agave

Aan het hoofd van Agave staan Meggan en Christophe, een creatief duo met groene vingers dat hun vakmanschap bundelde in een concept store waar we dol op zijn. Deze stedelijke oase in hartje Elsene heeft alle planten die je groene hart verlangt: vetplanten, succulenten, cactussen en kamerplanten... Agave Boutique biedt daarnaast ook potten, manden, geweven hangbloempotten en tuingereedschap aan. Geen groene vingers? Je vindt bij Agave ook terraria, een trendy deco-item dat een groene toets geeft zonder dat je handen vuil te  maken. De meeste van deze plantenterraria hoeven zelfs geen water, lekker makkelijk.

Naast de plantenwinkel zijn Meggan en Christophe gestart met een service voor het ontwerp en de inrichting van kantoren, etalages en andere professionele ruimtes. Daarnaast houden ze ook thematische workshops om je te leren hoe je planten moet onderhouden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agave Boutique (@agave_boutique) op

Adres: Dublinstraat 15 in Elsene en Grand-Rue 16 in Louvain-La-Neuve.

2. Brut

Gelegen in de Marollenwijk, heeft Brut wortel geschoten in de bekende Hoogstraat. Hier is het concept een beetje anders: de winkel biedt haar klanten de mogelijkheid om tweedehands planten te kopen. Deze planten zijn afkomstig van particulieren die er niet meer voor kunnen zorgen omdat ze verhuisd zijn of omdat de planten te groot werden. Jacqueline, Hadrien en Lucie geven ze dus een tweede leven. Mooi toch?

Deze kleine concept store biedt ook de mogelijkheid om professionele en privé-ruimtes in te richten, gebruikte planten of meubels te huren, op maat gemaakte plantenrekken te verkrijgen en je planten te verpotten. Zoveel redenen dus om bij Brut aan te kloppen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BRUT (@brutbrussels) op

Adres: Hoogstraat 22, Brussel

3. Gruun

Gruun is een concept store pal in onze hoofdstad die op briljante wijze een plantenwinkel en koffiebar combineert. Naast het aanbieden van deze twee - geef toe, levensnoodzakelijke - aspecten, organiseert eigenares Lore Tiebout workshops over plantenverzorging, het snijden ervan, bloemschikken en het maken van macramépotten. Gruun is de uitgelezen plek om even op adem te komen, een koffietje te drinken, advies te vragen en de ideale plant te scoren om je huis mee te decoreren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GRUUN (@gruunbxl) op

Adres: Oud Korenhuis 36, Brussel

4. Pikaplant

Pikaplant is een orgineel concept met een duidelijke missie: plantenverzorging zo eenvoudig maken dat het voor iedereen toegankelijk wordt. In deze kleine minimalistische winkel zijn er vier soorten producten die zelfs bij de ergste plantenhouders overleven:

  • Pikaplant Jar is de herinterpretatie een gesloten terrarium: de planten in glazen potten recycleren voortdurend het vocht en de lucht die ze hebben. Ze geven zichzelf water, dat hoef je niet te doen.
  • Pikaplant Geo H2O is een pot met een reservoir. Het geeft je planten automatisch water om ze gezond te houden. Het enige wat jij hoeft te doen is de tank af en toe te vullen en te genieten van je planten.
  • Pikaplant One is een rek dat planten automatisch water geeft in een natuurlijke cyclus.
  • Pikaplant Tableau is de laatste: het dienblad besproeit zowel de kruiden als de kamerplanten, herschept een natuurlijke cyclus, en verbruikt geen elektriciteit, net als in de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pikaplant (@pikaplant) op

Adres: Pikaplant is verkrijgbaar in Brusselse concept stores waaronder Kure & Jat Café.

LEES OOK:

Perfecte planten voor een klein terras

De mooiste roze planten voor een girly touch