Staycation: Le Sanglier des Ardennes, stijlvol overnachten in Durbuy

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE België Foto’s: Justin Paquay
Staycation: Le Sanglier des Ardennes, stijlvol overnachten in Durbuy

Dôme Deco, een interieurlabel met alreeds wat ervaring in het inrichten van Belgische sterrenhotels, creëerde op vraag van Belgisch topondernemer Marc Coucke een interieur voor zijn nieuwste project Le Sanglier des Ardennes in Durbuy.

Dat zorgde voor een modern totaalconcept met een warm thuisgevoel. Een plek die verwijst naar de natuur en gezelligheid van de Ardennen, plus een hedendaagse, luxueuze uitstraling. Met de totaalinrichting door het Belgische interieurlabel, is dit dé ideale getaway voor een staycation in eigen land. De vier pijlers van Dôme Deco;  cosmopolitan, conceptual, contemporary en complementary value, komen allemaal op een heel specifieke manier tot hun recht in dit luxehotel.

Dôme Deco x Sanglier Des Ardennes

100% zen in Durbuy

Het hotel heeft een perfecte ligging in de kleinste stad ter wereld. Zowel de bedrijvigheid van het stadscentrum als de rust langs de oevers van de Ourthe maken Le Sanglier zo aantrekkelijk.

Daarnaast is het sinds deze maand (eindelijk!) terug mogelijk om heerlijk te ontspannen in het wellnesscenter dat bestaat uit twee ruimtes. De ene staat in het teken van wellness, de andere is voor verzorgingen. Er zijn ook verschillende persoonlijke behandelingen mogelijk op afspraak. In de wellnessruimte kan je gebruikmaken van veel faciliteiten zoals een hamam, spa Stream (hydrotherapie + chromotherapie), een sauna met panoramisch uitzicht op de natuur en een kruidenruimte met gearomatiseerd water. In de verzorgingsruimte kan je drie prestigieuze merken voor gezicht en lichaam uit proberen. De keuze bestaat uit de natuurlijke cosmeticalijn Salin de Biosel, Mesoestetic voor medische cosmetica en tot slot de make-up van Jane Iredale, die op mineralen is gebaseerd. De ingrediënten van de producten garanderen hoogstaande kwaliteit, voor een gevoelige huid.

Dôme Deco x Sanglier Des Ardennes

Take-away tijdens je getaway

In normale omstandigheden staat sterrenchef Wout Bru in voor het culinair aanbod. Dat vertaalt zich in het gastronomisch restaurant La Bru’sserie met een toegankelijke maar verfijnde kaart. Het restaurant etaleert de talenten van de chef in een verfrissend foodsharing-concept. Sinds eind 2019 konden liefhebbers genieten van geroosterde vis of vlees in Wagyu. Omwille van de huidige maatregelen, is op dit moment enkel take-away op de kamer mogelijk.

Dôme Deco x Sanglier Des Ardennes

De vier pijlers van Dôme Deco

Hoewel Dôme Deco meestal cosmopolitan concepten uitvoert, kozen ze bij Le Sanglier heel bewust om ook de natuur binnen te laten door de keuze voor materialen als eikenhout, natuursteen en bont. In zowel de kamers als de publieke ruimtes, werd alles door Dôme Deco ontworpen, exclusief voor Le Sanglier des Ardennes. Het hotel kreeg zo de unieke identiteit die het verdient.

Waar Dôme Deco zich sterk in maakt, is de juiste balans vinden in  materialen en kleuren. De natuurtinten in het hotel verwijzen bijvoorbeeld naar Durbuy en geven het interieur zachtheid en warmte. De totale combinatie resulteert tot een hotel met een moderne, unieke en luxueuze uitstraling. Door de duurzame connecties met fabrikanten en door het uitgebreide team dat zich volledig inzet voor elk project, gaat Dôme Deco steeds al deze uitdagingen aan.

Dôme Deco x Sanglier Des Ardennes

Boek je verblijf in Le Sanglier des Ardennes hier.
Meer informatie over het interieurlabel vind je op de website.

Lees ook: De leukste looks voor jouw paastafel van 2021

(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo)