Drie unieke bestemmingen in Spanje om deze zomer te verkennen

Geüpdatet op 22 juli 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: SO/Sotogrande
Drie unieke bestemmingen in Spanje om deze zomer te verkennen

Met een garantie op de zon bijna heel het jaar door, een rijke geschiedenis, een veelzijdige cultuur en gastronomie, prachtige hotels en een afwisselende natuur, is het zuiden van Spanje een geweldige vakantiekeuze. Wij nemen je mee naar Málaga, Sotogrande en Guia de Isora, drie atypische bestemmingen die de moeite zijn om deze zomer te verkennen! 

Málaga, een mix van cultuur, authenticiteit en gastronomie

Gelegen aan de prachtige Costa del Sol in Spanje, is Málaga een levendige stad met een rijke geschiedenis, adembenemende stranden en een bruisend nachtleven. Deze charmante stad met een rijke gastronomie heeft talloze smalle straatjes om in te verdwalen waar je kan genieten van heerlijke tapas in traditionele bodega's. Een absolute aanrader is het restaurant Matiz waar je verrast wordt door topgerechten in een Andalusische sfeer. Weetje: deze zaak maakt deel uit van de top 100 beste restaurants in Spanje! Deze diverse stad barst overigens van de authentieke vakantieverblijven. Wij brachten de nacht door in het hippe stadshotel Molina Lario. Het viersterrenhotel eert het verleden met een prachtige 19de eeuwse façade, heeft een centrale ligging en biedt een bijzonder uitzicht op de kathedraal en haven van de stad dankzij zijn schitterende rooftopbar The TOP. Een must!

© Museo Picasso © Restaurante Matiz

Voor de cultuurminners onder ons, heeft Málaga ook heel wat in petto. De Arabische invloeden zijn heel erg voelbaar dankzij de prachtige paleizen, binnentuinen en mozaïeken doorheen deze stad. Een prachtige restant in Málaga is het Alcazaba, een erg goed bewaard Moors fort uit de negende eeuw, en het Romeins theater. Málaga is ook de stad van Picasso, de beroemde Spaanse kunstenaar. Je kunt hier onder meer een Picasso-route doen en zijn geboortehuis bezoeken. Weetje: dit jaar viert de stad het 50ste sterfjaar van de revolutionaire kunstenaar.

Sotogrande, aan de groene long van de Costa del Sol

© SO/Sotogrande

Na een bruisende citytrip vol gastronomie en cultuur verplaatsen we ons zuidwaarts naar het residentiële domein Sotogrande, gelegen aan de groenere kant van de Costa del Sol. Hier bevindt zich het exclusieve spa & golf resort SO/Sotogrande, een luxeresort dat verspreid ligt over een totale oppervlakte van zo'n 2000 hectare. Het resort is omringd door verschillende wijken, golfbanen, jachthavens, strandclubs en luxe accommodaties. Een uniek vakantie-oord waar rust, fysiek welzijn en ultieme luxe verenigd worden.

© SO/Sotogrande

Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van golf en watersporten met zijn prachtige jachthaven, chique beachclubs en uitgestrekte groene golfbanen (dit resort heeft er maar liefst vijf!). Foodies kunnen hier eveneens genieten, in de gastronomische restaurants proef je culinaire hoogstandjes uit de mediterrane sfeer en ver daarbuiten. Het interieur van SO/Sotogrande straalt een tijdloze elegantie uit, met een verfijnde mix van moderne luxe en mediterrane invloeden. Van prachtige lobby's en stijlvolle gemeenschappelijke ruimtes tot smaakvol ingerichte accommodaties, elk detail is zorgvuldig ontworpen om een gevoel van comfort en exclusiviteit te creëren.

Guia de Isora, in het hart van de Canarische eilanden

© Abama Resort

In het heuvelachtige Zuid-Westen van Tenerife ligt Guia de Isora, een plek waar de zon altijd schijnt en je dus heel het jaar door kan genieten van zachte en heerlijke temperaturen. In dit stadje komen adembenemende natuurlijke landschappen en authentieke charme samen. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers met zijn majestueuze kliffen van Los Gigantes, de piscinas naturales, de idyllische stranden en de vruchtbare valleien. Guia de Isora is perfect voor zij die van lokale charme houden: bezoek de nabijgelegen traditionele dorpjes, proef er van lokale lekkernijen of bewonder er de archeologische ontdekkingen.

© Abama Resort

Overnachten kan je hier in grandeur doen. Wij bezochten Abama Resort, een exclusief en luxe vakantieoord met weelderige tropische tuinen, prachtige stranden en spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan. Een verblijf hier staat synoniem voor een hele dag door genieten. Van een ontbijt met uitzicht op zee tot gastronomisch dineren in één van de twee sterrenrestaurants M.B** van de Canarische chef Martín Berasategui en het Japanse Kabuki*. De magische afsluiter? Kijken naar de zonsondergang vanuit je jacuzzi...