Maison Mère: Hotel Mama op z’n best

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Jolien Vanhoof
Maison Mère: Hotel Mama op z’n best

Parijs heeft een charmant boetiekhotel om de hoek van elke straat. Maar bij het onlangs gerenoveerde Maison Mère, in het 9de arrondissement van de stad, voel je je ook écht thuis. Hier boek je een nacht of meer onder moeders vleugels.

Eigenlijk is Maison Mère een hele familieaangelegenheid. Oprichter Aziz Temimi is derde generatie hotelier. Hij studeerde voor ingenieur, maar gastvrijheid heeft altijd in zijn bloed gezeten. Samen met zijn broer Walid nam hij eerder al het toonaangevende Hotel Belmont over, in 2021 volgde de renovatie van wat vandaag Maison Mère is. Een uitnodigend toevluchtsoord met een op-en-top huiselijke formule. Het motto van het hotel? On ne vous reçoit pas, on vous invite, comme des amis. On ne vous offre pas une chambre, mais un prolongement de votre propre maison.’

maison mère, parijs, hotel

Hybride hotel

Maison Mère is wat we vandaag ook een hybride hotel noemen. Hier kom je niet alleen voor een goede nachtrust, maar evengoed om te werken (in het coworking café), te genieten (in-room massages zijn een optie), te shoppen (bijna alles wat je ziet is te koop) én om lekker te eten en drinken. Bij Nectar, het hart van het Maison, schuif je aan voor de creatieve keuken van chef-koks Mavin Landro en Aurélien Lasjuilliaras. Op het menu? Makreel en aubergine à la flamme met Parmezaanse zandkoekjes, flinterdunne plakjes gebraden kalfsvlees met harissa en zwarte knoflook … Voor het dessert van Solliès vijgen, hibiscus en geroosterde broodcrème alleen al springen wij binnenkort graag nog een keer op de Thalys.

Het dak eraf

Het viersterrenhotel telt 51 gastenkamers en twee royal suites. De deluxe kamer waarin wij mochten verblijven, de Toit de Paris, ligt op de bovenste verdieping en geeft je een adembenemend zicht op de daken van de stad. In de verte komt zelfs een stukje Eiffeltoren piepen. Voor het ontwerp van de kamers werd interieurarchitect Alexandre Danan onder de arm genomen, een man met oog voor detail. Hij mixte de Bauhaus-stijl met de Japanse en koos voor warme, moderne materialen, zoals parketvloeren, octogonale badkamertegels en prachtige houten meubels, met de hand gemaakt door de lokale schrijnwerkerij Dissidia in het hart van het 11de arrondissement. What else? Het koffietoestel op de kamer is van Nespresso, de thee van Palais des Thés, en de badproducten van Nuxe Rêve de Miel. Misschien nog een leuk extraatje (en vrij uniek voor Parijse hotels): de kamers zijn pet-friendly, zolang je viervoeter onder de tien kilogram weegt. Met andere woorden: een chihuahua is oké, een dalmatiër pas du tout!

Nog meer nachten te spenderen in Parijs? Ontdek ook Hôtel Moderniste en Hôtel Fabric.