Hotspots: hotel Moderniste en Fabric in Parijs

Gepubliceerd op 13 september 2022 door ELLE Partner
Hotspots: hotel Moderniste en Fabric in Parijs

Ben je nog op zoek naar een idyllische accommodatie voor een weekendje weg in Parijs? Maak kennis met deze twee charmante hotels in de meest trendy wijken van de stad van de liefde.

Hôtel Moderniste en Hôtel Fabric zijn twee must see adressen voor een chique verblijf in de weelderige Franse hoofdstad. Denk aan kleurrijke kamers met grafische vormen en gezellige hoekjes met vintage affiches aan de muren: avant-garde, maar dan op een gezellige manier. De eerste bevindt zich in het hart van de Convention-wijk in het 15e arrondissement, de andere in de eclectische wijk Oberkampf in het 11e arrondissement. 

Hôtel Fabric

Hôtel Fabric Paris ligt aan de Rue de la Folie-Méricourt, tussen République en Bastille. In de 19e eeuw, op het hoogtepunt van de industriële revolutie, kreeg de volkswijk de naam Ménilmontant. Wij vertellen je wat je moet weten.

Een voormalige textielfabriek in het hart van de wijk Oberkampf

Zoals de naam al doet vermoeden, is Hôtel Fabric een voormalige textielfabriek die werd omgetoverd tot designhotel. Wat maakt het zo bijzonder? De samensmelting van het industriële verleden van het pand met de hedendaagse inrichting. Zo is de charme van de oude werkplaats nog voelbaar in de metalen constructies, bakstenen muren en andere ruwe materialen. Maar de 33 ruime, lichte en kleurrijke kamers met grafische vormen stralen tegelijkertijd moderniteit uit dankzij de Italiaanse douches, de opvallende lichten en de designmeubelen. Kortom, een adresje om op te slaan voor je volgende trip naar Parijs!

Meer info vind je hier.

 

Hôtel Modernist

Deze trekpleister bevindt zich in een schattige en zeer rustige straat in het Zuidelijke 15e arrondissement van Parijs. Het ligt in het hart van de Conventiedistrict op wandelafstand van de culturele must see Porte de Versailles. Het concept? Een prachtig 4-sterren hotel met architecturale knipogen naar de jaren '30 in Parijs.

Een architecturale parel in het hart van het Conventiedistrict

Grotendeels geïnspireerd door het strakke design van Le Corbusier, staan moderne kunst en architectuur hier centraal. Het hotel telt zeven verdiepingen met 40 moderne en rustige kamers. Onze tip? De ruime en lichte wintertuin is ideaal om je even in alle rust in terug te trekken van de drukte van de stad. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie van de kamers. Het doel: een optimale nachtrust in het hart van de hoofdstad. Als je van rust en stilte houdt, is dit dé plek voor jou!

Meer info vind je hier. 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met hôtel Fabric en hôtel Moderniste.

www.hotelfabric.com
www.hotelmoderniste.com

LEES OOK:
Hotspots: 15x eten in Brussel onder 15 euro
Nagels: dit zijn de hotste zomerkleuren!
Ontdek 3 verrassende drinks met de nieuwe alcoholvrije Gordon's 0.0%