London calling! Deze drie hotels vinden wij top

Geüpdatet op 29 april 2024 door Jolien Vanhoof
London calling! Deze drie hotels vinden wij top © Harry Crowder

Ook voor wie Buckingham Palace en de Big Ben al heeft gezien, blijft Londen een stad om te ontdekken. Zorg voor een goede uitvalsbasis met een zalig bed en you’re good to go! Dit zijn de favoriete hotels van de ELLE-redactie.

NoMad London (West London)

NoMad, hotel, Londen, citytrip, stad
© Benoit Linero

Pal in Covent Garden, vlak bij het Royal Opera House en het kleurrijke microdorp Neal’s Yard, check je in bij Europa’s eerste NoMad-vestiging. Een vijfsterrenhotel op Bow Street waar wij maar al te graag een buiging voor maken. Tot 2006 huisde hier de lokale rechtbank en het politiestation, vandaag slaap je in kunstzinnige kamers met visgraatparket, vervaagde oosterse tapijten, ouderwetse draaischijftelefoons en badkamers met marmeren mozaïektegels en een (gouden) bad op pootjes. 

De New Yorkse designstudio Roman and Williams – bekend van de populaire Ace Hotels – kreeg carte blanche over het interieur en het resultaat mag er wezen. Check niet uit zonder van de afternoon tea te proeven – volgens ons de allerbeste in Londen. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats, in een indrukwekkend glazen atrium van drie verdiepingen dat oprijst als een Victoriaanse kas, versierd met hangende planten.

Classic room vanaf 474/£ 409 per nacht.

Redchurch Townhouse (East London)

© Redchurch Townhouse

Shoreditch is allang geen up-and-coming neighbourhood meer, maar het blijft de fijnste wijk voor hippe vogels, creatieve geesten en vintage koopjesjagers. In een zijstraat van Redchurch Street opende het internationaal gerenommeerde Soho House in 2018 de deuren van Redchurch Townhouse, een boetiekhotel met 37 zonovergoten kamers, geïnspireerd op de stijl van de jaren 1950-70. Denk: midcentury-stijl meubilair, retro kroonluchters, fluwelen stoffen en grafische prints op de kussens en vloerkleden. De krachtige regendouche is subliem in zijn soort, maar heb je wat meer budget te spenderen, boek dan zeker een kamer met vrijstaand bad bij het raam. De verzorgingsproducten van het Britse merk Cowshed zijn talrijk aanwezig en kies je naargelang je mood of behoefte: uplifting, calming, blissful, invigorating…

Londen, London, stad, hotel, citytrip, Shoreditch
© Harry Crowder

Speciale vermelding ook voor Cecconi’s op het gelijkvloers. Hier geniet je in een ontspannen sfeer van het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Wij bestelden de truffle arancini, de burrata pugliese en de beef tagliata. Voor de tiramisu als toetje laat je best voldoende plaats vrij; van deze portie kun je makkelijk met twee of zelfs meer eten.

Small room vanaf 365/£ 315 per nacht.

Sea Containers (South London)

© Sea Containers

Laat je niet misleiden door de naam van het hotel, want bij Sea Containers verblijf je in alle luxe. De architectuur doet denken aan een transatlantisch cruiseschip uit 1920 maar dan inclusief het comfort dat je van een hedendaags vijfsterrenhotel mag verwachten: van een spa en een binnenzwembad tot een bekroonde rooftopbar en zelfs een cinema. En dan is er nog de locatie. Sea Containers ligt aan de oevers van de Theems – panoramische views: check! – en op slechts enkele minuten wandelen van Tate Modern, The London Eye en Shakespeare’s Globe Theatre.

De kamers zijn ruim voor Londense standaarden, met weelderige bedden en een gedurfd kleurenpalet van grijs en hot pink. Misschien niet ieders cup of tea, maar de op maat gemaakte meubels van Tom Dixon kunnen je vast en zeker bekoren.

hotel, londen, stad, citytrip
© Sea Containers

Standard room vanaf € 294/£ 251 per nacht.

LEES OOK: 5 iconische afternoon tea hotspots in Londen