Dit hotel in Mayfair is jouw groene toevluchtsoord in het hart van Londen

Gepubliceerd op 9 juli 2024 door Lore Ginneberge
Dit hotel in Mayfair is jouw groene toevluchtsoord in het hart van Londen Dover Yard ©Jon Day

Als je een plek zoekt waar luxe en duurzaamheid hand in hand gaan, is 1 Hotel Mayfair jouw volgende bestemming. Dit gloednieuwe hotel op Berkeley Street biedt een stedelijke oase met uitzicht op Green Park. Hier combineer je verwennerij met milieubewustzijn in een van de chicste wijken van Londen.

Zelfs wanneer je midden in het centrum van Londen staat, valt bij binnenkomst in dit hotel direct een rust over je heen. Je wordt verwelkomd door een indrukwekkende groene gevel en de geur van verse planten. De lobby, met zijn ruwe houten balken en met mos bedekte muren, voelt als een verademing midden in de stad.

Hotel Londen lobby
©Jon Day

Luxe was nog nooit zo groen en krijgt hier een eigen leven – letterlijk. De sierlijke plantkunstwerken zijn allemaal echt en geven je zuurstof na een lange rit of een drukke dag sightseeing.

Hotel Londen lobby
©Jon Day

Duurzame delicatessen bij Dovetale

Het culinaire hart van 1 Hotel Mayfair is zonder twijfel restaurant Dovetale, waar tweesterrenchef Tom Sellers de scepter zwaait. Hier proef je de seizoenen op je bord, met gerechten die uitsluitend zijn bereid met biologische en lokaal verkregen ingrediënten. Denk aan delicatessen zoals Orkney-sint-jakobsschelpen en perfect gerijpt vlees van de beste Britse leveranciers. Het menu is een ode aan Europese klassiekers, maar met een moderne twist die zelfs de meest ervaren fijnproevers zal verrassen.

Dovetale restaurant Londen
Dovetale Restaurant

De sfeer in Dovetale is warm en uitnodigend, met Mid-century accenten, olijfgroene banken en een open haard op het terras voor gezellige avonden. Om de maaltijd af te sluiten is er de Knickerbocker Glory trolley, waarmee je aan tafel jouw eigen dessert kunt samenstellen – een speelse knipoog naar lang vervlogen tijden die voor geweldige fotomomenten zorgt.

Dovetale restaurant Londen
©Jon Day

Wellness in harmonie met de natuur

Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich de Bamford Wellness Spa, een relaxte plek waar je lichaam en geest kunt opladen. Hier worden holistische behandelingen aangeboden die speciaal zijn ontwikkeld voor een diepgaande ontspanning. De Digital Detox en Revive behandelingen zijn absolute aanraders voor wie even helemaal tot zichzelf wil komen. De spa ademt rust en sereniteit, versterkt door een kalmerend kleurenpalet en natuurlijke materialen.

De fitnessruimte, The Field House, is uitgerust met de nieuwste Technogym-apparatuur en biedt zowel persoonlijke als groepssessies. De setting is perfect voor een verkwikkende workout om je dag in de stad vol energie te starten.

Een groene toevluchtsoord in het bruisende Londen

1 Hotel Mayfair onderscheidt zich door zijn toewijding aan duurzaamheid. Bij de bouw van het hotel is 80% van de bestaande structuur hergebruikt, wat de milieu-impact aanzienlijk vermindert. Het hotel is ontworpen volgens BREEAM Excellent normen en ademt natuur in elk detail.

hotel Londen Mayfair
Het Greenpark Penthouse
hotel Londen Mayfair
Het Greenpark Penthouse

Overal vind je planten – meer dan 200 soorten – die bijdragen aan een rustgevende atmosfeer. De kamers en suites zijn een oase van natuurlijke materialen, zoals Britse eiken vloeren en handgehouwen meubels van Welsh leisteen. Een leuk extraatje zijn de speciale kranen met gefilterd water en chique gerecycleerde wijnflessen-als-waterkannen in elke kamer. Beter voor het milieu dan plastic flesjes en het bewijs dat aan elk detail gedacht is.

hotel Londen Mayfair
Het Greenpark Penthouse

Meer info via 1 Hotel Mayfair