5 iconische afternoon tea hotspots in Londen

Geüpdatet op 18 januari 2024 door Daphne Dorgelo
5 iconische afternoon tea hotspots in Londen

Is er een betere manier om je citytrip in Londen door te brengen dan met een afternoon tea? ELLE tipt vijf iconische adressen.

Cortinhia

In Corinthia, op steenworp van Covent Garden, Leicester Square en Piccadilly en de Theems, is een chique 5*-hotel dat de traditionele grandeur van het Victoriaanse tijdperk met moderniteit van de 21e eeuw combineert. De schitterende lobby vormt de perfecte verwelkoming voordat je je naar de Crystal Moon Lounge begeeft voor een afternoon tea. Verwacht je hier aan de typisch tijdloze elegantie, met verrukkelijke zoete en hartige lekkernijen en perfect gezette thee centraal staan. Je kunt zowel in de grote fatuilles aan de zijkant van de ronde ruimte zitten, of in het hart van de ruimte 1.001 Baccarat-kristallen.

Traditionele afternoon tea € 87,50 per persoon.
corinthia.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Corinthia London (@corinthialondon)

2. L’oscar

Hartige en verfijnde sandwiches, versgebakken scones en perfect gepresenteerde gebakjes... Dit is een klassieke afternoon tea op z'n best. L'oscar London, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Baptistenkerk in een gebouw dat op de monumentenlijst staat, biedt tevens ook een vegan afternoon tea aan. We komen zeker eens terug voor de thee van het luxe theemerk, Newby Teas, al lijkt de Michel Reybier Champagne ook geen slecht idee.

Traditionele afternoon tea € 68,80 per persoon.
loscarlondon.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L'oscar London (@loscarlondon)

Kona

In een klein plein in Westminster bevindt zich het prachtige turquoise betegelde Taj 51 Buckingham Gate Suites and Residences, de thuisbasis van Kona. Een van de afternoon tea formules die ze aanbieden, is volledig gebaseerd op het boek 'The Secret Garden'. Tussen alle zoete gebakjes vind je allerlei grappige, kleine verrassingen. Vouw je het menu open, dan vliegt er zelfs een vlinder uit (geen paniek, geen echte).

Prijzen afhankelijk van de gerechten.
taj51buckinghamgate.co.uk

Ritz

Past een nachtje in het Ritz London niet helemaal in jouw budget? Dan is een afternoon tea in het iconische hotel toch een manier om er een beetje van de sfeer op te snuiven. De hoge plafonds van Palm Court, pasteltinten, vergulde randen en kroonluchters geven je dat echte luxueuze Londen gevoel. Terwijl je geniet van prachtige gebakjes zoals custard choux en een citroenposset macaron, zorgt een huispianist of harpist voor de klassieke muziek.

Traditionele afternoon tea vanaf € 87,50 per persoon.
theritzlondon.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Ritz London (@theritzlondon)

Claridge’s

Het prijskaartje mag hoog zijn, maar de kwaliteit van deze geraffineerder klassieker ook. Het luxehotel Claridge's serveert niet voor niets al meer dan 150 jaar afternoon tea. Wij raden de sandwiches met Schotse zalm en de Britse scones aan. Net als wine pairing, doen ze hier aan tea pairing zodat je de theeën vindt die perfect aansluiten bij je eten.

Traditionele afternoon tea vanaf € 105 per persoon.
claridges.co.uk

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CLARIDGE’S (@claridgeshotel)