Dit is de meest rustgevende vakantiebestemming in Turkije

Geüpdatet op 28 februari 2024 door Juliette Debruxelles en ELLE België
Dit is de meest rustgevende vakantiebestemming in Turkije Hillside Beach Club

Op slechts een paar uur van Brussel en op een steenworp van Dalaman ligt Hillside Beach Club, een verborgen schat aan de Middellandse Zeekust van Turkije. Check in bij een paradijs van heerlijke contrasten.

Vergeleken met de drukte van de grote Turkse vakantiedorpen is Hillside Beach Club een ware oase van rust. Niet moeilijk: je wordt er wakker aan een baai met turquoise water dat uitnodigt om te zwemmen en te ontspannen. Een schitterende omgeving, sport-, vrijetijds- en ontspanningsactiviteiten van topkwaliteit, twee weelderige spa’s en smakelijke restaurants maken de beschrijving van dit pittoreske resort compleet.

Tussen hemel en zee

Hillside Beach Club ligt op een strategische locatie in Fethiye, op slechts een paar uur vliegen van Brussel. Je landt op de nabijgelegen luchthaven Dalaman en onderweg naar de club krijg je al een eerste glimp van de panoramische uitzichten die je onderdompelen in het gezapige vakantieritme. Het heldere water van de zee rond Hillside Beach Club inspireert tot sereniteit en creëert een steeds veranderend tafereel van smaragdgroen en diepblauw, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Snorkelaars kunnen het onderwaterleven verkennen en contact maken met de natuur in al haar pracht. De drie stranden van Hillside Beach Club bieden verschillende visies op het paradijs, elk ontworpen voor een aparte ervaring. Het hoofdstrand is perfect voor gezinnen en watersportliefhebbers: omzoomd met strandbars en vlak bij het prachtige zwembad. Maar een absolute must ligt iets verder weg: twee stranden aan de verste punt van het landgoed die alleen voor volwassenen zijn. Hier beleef je het toppunt van rust, relaxend op een ligstoel onder een linnen parasol, luisterend naar de geluiden van de natuur. Het ene strand is bereikbaar via een mooi wandelpad of met een kleine pendelboot, en je geniet er van een gezonde lunch in de schaduw van de bomen. Het andere, dat de bijnaam ‘Silent Beach’ kreeg, is de plek waar alle telefoons zijn uitgeschakeld en ontspanning zijn volle betekenis krijgt.

Hillside Beach Club
Hillside Beach Club

Tussen elegantie en traditie

De inrichting van Hillside Beach Club is een elegante combinatie van moderniteit en mediterrane traditie. De kamers en suites liggen verspreid over de heuvel en bieden een panoramisch uitzicht op de zee of de weelderige tuinen. Zin in lokale delicatessen of internationale gerechten van topkwaliteit? De restaurants met enorme buffetten en themahoeken (vis, rotisserie, traditionele gerechten, mezze, groenten, kazen, olijfoliecollecties ...) bieden werkelijk alles wat je je maar kunt voorstellen. Gezonde ingrediënten van hoogstaande kwaliteit, lekkernijen zonder schuldgevoel ... alles wordt op een verfijnde manier gepresenteerd.

Tussen sport en wellness

Watersporten, fitness, sporttoernooien, groepslessen, themaworkshops op bepaalde tijden van het jaar, yoga in de open lucht (een must: de ochtendsessie op Silent Beach gevolgd door een hoofd- en trapeziusmassage), bootexcursies ... Je verveelt je hier geen seconde. En dan zijn er ook nog de twee uitzonderlijke spa’s, Sanda Nature Spa en Sanda Spa & Wellness. Welzijnsrituelen, holistische behandelingen en een traditionele hamam die je huid extra zacht maakt. Hillside Beach Club is de perfecte bestemming voor een pauze van een paar dagen of voor een lang, verjongend verblijf. De club heeft letterlijk alles: discrete elegantie, faciliteiten die je verblijf onvergetelijk maken, comfort, verfijning en mediterrane rust.

Praktisch: Reserveer je verblijf en vluchten via Pegase. Deze luxe touroperator verzorgt je reis tot in de puntjes, inclusief alle kleine attenties die je verblijf perfect maken.