Overnachten bij Christian Louboutin? In dit hotel in Portugal kan het

Geüpdatet op 16 mei 2024 door Aurelia Dejond en Lore Ginneberge
Overnachten bij Christian Louboutin? In dit hotel in Portugal kan het

Christian Louboutins hotel viert zijn eerste jubileum en maakt nu deel uit van de prestigieuze Relais & Châteaux-collectie. Dit charmante toevluchtsoord is een eerbetoon aan Portugese ambachten en zet lokale kunstenaars en ambachtslieden in de kijker, wat zorgt voor een betoverende ervaring.

Een vleugje Louboutin nabij Lissabon

Met de allure van een modern sprookje presenteert het hotel zich: een speelse façade, levendige kleuren, authentieke materialen, en een omgeving waar stilte een luxe is. Gelegen in een ruig natuurlandschap aan de Atlantische kust, ongeveer 130 km ten zuiden van Lissabon, omarmt het hotel de ongerepte natuur met zijn dennen- en kurkbossen, rijstvelden, wijngaarden en adembenemende stranden. Vermelho Melides, zoals het hotel heet, vindt zijn thuisbasis in het kleine, authentieke dorpje Melides, een sterk contrast met het populaire Comporta dat volgens Louboutin te overroepen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vermelho Melides (@hotelvermelho)

De essentie van het hotel is discreet en uniek: wat ooit begon als een bescheiden vissershut te midden van een sinaasappelboomgaard is nu een baken van exclusiviteit en warmte. Louboutin zelf heeft, met een diepe liefde voor de regio, het interieur verrijkt met objecten uit zijn reizen en samenwerkingen met gerenommeerde talenten zoals binnenhuisarchitect Madalena Caiado en kunstenaars die hij bewondert. Elke ruimte is ontworpen met het gevoel van een vakantiehuis, waarbij elk vakmanschap zorgvuldig wordt uitgelicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vermelho Melides (@hotelvermelho)

Bij binnenkomst word je direct betoverd door de majestueuze toegangspoort, met op maat gemaakte decoraties van de hand van de Italiaanse meesterbeeldhouwer Giuseppe Ducrot, die vrij spel kreeg om de façades te verfraaien.

De receptie is majestueus, met een muur vol gigantische groene en gouden glazen kandelaren van Klove Studio voor een dromerige sfeer. Ook de bar is een kunstwerkje, bekleed met handgeslagen zilver door een historische zilversmederij en voorzien van een schitterende rode vloer die doet denken aan de iconische Portugese decoratiestijl, vervaardigd door ambachtslieden uit Azeitão. Het hotel telt dertien prachtig gedecoreerde kamers, elk uniek met azulejos, keramiek en fresco’s. In het restaurant Xtian viert chef-kok David Abreu de Portugese keuken op een sublieme manier. Een adres dat zowel goud als het kenmerkende Louboutin-rood waard is.

Meer info via vermelhohotel.com