De 5 beste rooftop bars in Lissabon

Geüpdatet op 1 augustus 2023 door Daphne Dorgelo
De 5 beste rooftop bars in Lissabon © SUD Lisboa

Op een stedentrip is er één ervaring die je absoluut niet mag missen: het bezoeken van een rooftop. Hoog boven de stad, bieden deze verborgen juweeltjes niet alleen een onvergetelijk uitzicht, maar ook een unieke sfeer.

Ben je in Lissabon? Dan tippen we je de rooftop bars die je reis extra bijzonder zullen maken:

1. SUD Lisboa

Dit is een rooftop die ik recent zelf bezocht. SUD Lisboa, gelegen aan de oever van de majestueuze rivier de Taag, is alles wat je verwacht van een rooftop-ervaring. Tussen zowel de locals als de toeristen, is dit de meest trendy plek die ik in Lissabon heb bezocht. Beneden kun je er Mediterraans dineren op topniveau, maar wij zijn er natuurlijk voor de rooftop op het dak van het SUD Terrazza, de kosmopolitische SUD Pool loungeruimte. Betreed je de bovenste verdieping, dan zal je direct de exclusieve en eigentijds sfeer ervaren. Er is een infinity zwembad waar je overdag in kunt verkoelen, er zijn relaxte zitjes met een uitgebreid cocktailmenu om van het buitengewone panorama-uitzicht in je op te nemen en 's avonds zijn er live optredens terwijl je geniet van de bruisende sfeer en kunt socializen met alle inspirerende mensen die er rondwandelen. "Luxueus en toch ontspannen, verrassend, modieus en elegant. Dit zijn slechts enkele woorden die ik zou gebruiken om SUD Lisboa te beschrijven", bevestigt Salomé Gorgiladze, hun Business Development Director.

Avenida Brasília, Pavilhão Poente
1300-598 Lisabon
sudlisboa.com

2. Javá

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Javá Rooftop (@java_lisboa)

Gelegen op de 5e verdieping met een prachtig uitzicht op ​​Cais do Sodré, biedt Javá de ideale plek voor dagelijkse drankjes, mediterrane geïnspireerde maaltijden en heerlijke brunches in het weekend. Rooftop bars enkel iets voor zonnige dagen? Echt niet! Zelfs op regenachtige dagen geniet je van het elegante interieur met blauw fluweel en marmeren afwerkingen. Maar het is vooral in de weelderige buitenruimte waar Javá uitblinkt als een van de coolste rooftops in Lissabon. Als je op zoek bent naar een levendig terras, heerlijke cocktails, een uitgebreide selectie wijnen, vers gegrild eten én een huisdiervriendelijke omgeving, dan is Javá een veilige keuze in het drukke stadscentrum en vooral in de toeristische wijk Cais do Sodré.

Praça Dom Luís I 30
1200-275 Lissabon
letsumai.com/java-rooftop

3. Rossio Gastro Bar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rossio Gastrobar (@rossiogastrobar)

Lekkere drankjes? Check. Geweldig eten? Check. Elegante sfeer? Check. Live muziek..? Ook check! Deze bar bevindt zich boven op het 5-sterrenhotel Altis Avenida. Vanaf de 7e verdieping kijk je uit over het nabijgelegen plein van Rossio, een van de belangrijkste pleinen in het centrum van Lissabon, de Santa Justa-lift, de boog van Rua Augusta en ook de rivier de Taag. Dit is niet het soort bar waar je een klassiek drankje zou bestellen. In plaats daarvan raden we aan om de kenmerkende cocktails van Flavi Andrade te proberen, die steeds weer nieuwe verleidelijke recepten bedenkt en daarbij optimaal gebruik maakt van seizoensgebonden ingrediënten. Wil je er ook een hapje eten? Chef João Correia is verantwoordelijk voor het menu, dat gerechtjes bevat die bedoeld zijn om te delen met je gezelschap.

R. 1º de Dezembro 118
1200-360 Lissabon
rossiogastrobar.com

4. Silk Club

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SILK CLUB (@silkclub_lisbon)

Op deze rooftop bar kun je voor verschillende dingen terecht. Je kan er vroege avondzonsondergang-cocktails drinken (vanaf 19.00 uur), voor een culinaire ervaring met Aziatische keuken gaan of zelfs een bruisende clubavond beleven. Gelegen in het hart van Chiado, biedt dit trendy en stijlvolle terras 270-graden uitzichten over Lissabon en de schitterende oceaan. De sfeer is luxueus en verfijnd, met klassieke loungestijlmeubels, waaronder ruime en comfortabele zetels. Voor het diner is er een selectie van verse Japanse gerechten en smakelijke cocktails. Ook zijn er goede keuzes voor wijn, champagne en sterke dranken.

Edifício Espaço Chiado, R. da Misericórdia 14
1200-273 Lissabon
silk-club.com

5. Memmo Príncipe Real

Memmo Príncipe Real is misschien wel een van de indrukwekkendste rooftop bars in Lissabon. En dat heeft veel te maken met het feit dat er een fantastisch rooftop zwembad op te vinden is. Helaas is die exclusief voor hotelgasten, maar een mooi zicht is het wel. Voor alle anderen is er volop gelegenheid om te genieten van lunch, diner en drankjes bij Café Príncipe Real. Het restaurant heeft voornamelijk een binnenruimte en biedt een menu gericht op fijnproevers, terwijl het terras zijn eigen bar en menu heeft met heerlijke hapjes en een uitgebreide selectie aan ambachtelijke cocktails.

R. Dom Pedro V 56 J
1250-094 Lissabon
memmohotels.com/principereal