La La Lissabon: 11 hotspots in de Portugese hoofdstad

Geüpdatet op 29 april 2023 door Sam Vandenbosch
La La Lissabon: 11 hotspots in de Portugese hoofdstad

Citytrip naar Lissabon in het vooruitzicht? Deze hotspots gidsen je door alle hippe plekjes van de Portugese hoofdstad.

Als de Portugezen één ding goed doen, is het wel brunchen. In Lissabon mag je dat lijstje verder aanvullen met ceviche, oesters en wijn. Dé recepten voor een geweldige citytrip in deze vibrerende stad. Van eerste koffie tot nachtmutsje en alles daartussenin, dit zijn de hotspots in Lissabon die je zeker niet mag missen.

1. Marquise da Mobler

Met stip op nummer één zetten wij brunch-plek Marquise. Hier zit werkelijk alles goed: een rijkelijk trendy interieur, een sjofele maar o'zo gezellige binnentuin, de perfecte granola (die we erna zelfs inkochten om de post-vakantie-dip nog even uit te stellen) en toasts met alles wat je maar wensen kan. Gepresenteerd op afgerond servies à la Gustaf Westman, zijn zelfs de borden hier om op te eten. In het bakkerijtje erlangs kan je achteraf nog even stoppen voor een heerlijk brood, vers uit de oven én een snelle koffie tussen de meelzakken aan het raam. Charme op z'n best.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luna Van Lent (@lunavanlent)

2. Seagull Method

Op de hoek van een van de mooiste en rustigste buurtjes van Lissabon, vind je Seagull Method. Kies je plaatsje aan het open raam en laat je er verwennen door al het lekkers dat dit ontbijt- en lunchplekje te bieden heeft. Met een bloemetje op tafel en het vintage interieur voel je je hier meteen thuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Seagull Method (@seagullmethodcafe)

3. Hello, Kristof

Een echte trekpleister voor hipsters, deze ontbijtzaak slash magazine-kiosk. Met zijn knalroze gevel en de slogan 'coffee and magazines' trok Kristof ons dan ook meteen naar binnen. De zaak, gelegen in een opkomende wijk, herbergt een kast vol met bijzondere en artsy magazines, met een esthetisch oog als rode draad. Met je cappuccino in de ene hand, blader je met de andere door deze parels van tijdschriften. Onze ochtend kan niet beter starten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hello, Kristof (@hellokristof)

4. Vila Bica

Wij zaten hier heerlijk te zonnekloppen, van aperitief-uurtje (op vakantie rond een respectabele 11 u) tot in de late namiddag. Het ideale terras om een oestertje mee te snoepen en gaandeweg kleine tapas-gerechtjes bij te bestellen. Met uitzicht op het traditionele treintje dat op en neer de heuvel tsjokt, en de uitgehangen was van de buren erachter. Oh, wat kan vakantie toch mooi zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vila Bica (@vilabica)

5. Dramático

Voor een snelle iced latte tussendoor waaiden wij binnen bij Dram'tico. Een driehoekig zaakje, zo piepklein dat het haast in de muur ingebeiteld lijkt. Door de grote, industriële ramen waan je je voorts zo in Brooklyn, een vibe waar wij uiteraard geen nee tegen zeggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dramático (@dramatico.lisboa)

6. A Cevicheria

De hotspot bij uitstek in Lissabon, is ongetwijfeld 'A Cevicheria'. Die gigantische octopus opgehangen aan het plafond heb je vast al eens zien verschijnen op Instagram. Trek ernaartoe voor uitstekende ceviche, een specialiteit in deze stad en - zoals de naam doet vermoeden - dit restaurant bij uitstek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A Cevicheria (@acevicheria_chefkiko)

7. Ponto final

Net buiten Lissabon, aan de overkant van de rivier, vind je het niet-te-missen Ponto Final, wat letterlijk "eindpunt" betekent. In de lente reserveer je hier een tafeltje voor de lunch, een zeevruchtenschaal verorberend pal boven de glinsterende rivier. In het hoogseizoen zie je vanop hun kanariegele stoeltjes de lucht van oranje naar roze veranderen.

8. Prado Mercearia

Het kleine, gemoedelijke 'Prado Mercearia' biedt een iets meer experimentele keuken en een uitstekende wijnbar. Bevriende boeren, vissers, kaasmakers, bakkers, brouwers, wijnmakers en andere lokale producenten leveren hen dagelijks hun beste seizoensgebonden ingrediënten. De gerechten worden dus gecreëerd op basis van wat de koks in huis hebben, vergezeld van uitsluitend Portugese biologische en natuurlijke wijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prado Mercearia (@prado_mercearia)

9. Rosamar

Rosamar is de ideale plek om een avondje uit te starten. Met een prachtig, warm interieur vol met schilderijtjes, oranje-roze wanden en een sfeervolle playlist op de achtergrond, zetel je hier neer voor een iets sjieker dinertje. Opnieuw enkel vis op de kaart, maar dan verwerkt in comfort-food zoals zeebaars-taco's of linguine met kreeft. Ideaal voor als je iets te vieren hebt, al is het maar je eerste tan line van het seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door eatdrinklisbon (@eatdrinklisbon)

10. Magnolia

Deze wijn- slash food-bar passeerden wij liefst elke dag. Stop er voor een glaasje van de lekkerste Portuguese natuurwijn of ga er uitgebreid heen voor hun Mediterraanse kaart. Bovendien is het gelegen op een gezellig pleintje, waar er 's avonds altijd ambiance heerst en je van het ene naar het andere terrasje struint. Zo stamelden we vlak ernaast op 'El Cebichero', een trendy Aziatisch restaurant dat verrast met zijn zachte, abstracte interieur en schattige straat-terrasje.

11. Imprensa

Cocktails, oesters en een hele hoop testosteron shakend en mixend achter de bar. Meer overtuiging hebben wij niet nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IMPRENSA (@imprensa_)

LEES OOK: