5 citytrip bestemmingen voor wie drukte wil mijden

Geüpdatet op 29 april 2024 door Sam Vandenbosch
5 citytrip bestemmingen voor wie drukte wil mijden Bron: Shutterstock

Deze alternatieve steden zijn de ideale bestemming voor wie de drukke hoofdsteden even wil ontwijken.

Hoewel hoofdsteden een voor de hand liggende keuze zijn voor een stedentripje naar het buitenland, wordt het steeds populairder om naar minder bekende verborgen pareltjes te trekken. Welke nu de populairste bestemmingen zijn voor zo'n 'alternatieve hoofdstad', zocht hotelketen Premier Inn voor ons uit. Via Google-zoekgegevens analyseerden zij de populairste steden, met uitzondering van hoofdsteden. Dus, naar welk van deze bestemmingen plan jij je volgende citytrip?

1. Malaga (Spanje)

Met bijna een half miljoen zoekopdrachten per jaar, trekt deze Spaanse kuststad reizigers wereldwijd aan. Met Malaga's prachtige stranden, warme klimaat, restaurants en attracties zoals La Alcazaba, het Gibralfaro-kasteel en het Picasso Museum, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zovelen zich aangetrokken voelen tot de Andalusische bestemming.

Bron: Shutterstock
Bron: Shutterstock

2. Venetië (Italië)

Met meer dan 250.000 zoekopdrachten heeft Venetië Napels en Milaan verslagen als de meest gewilde bestemming voor wie de traditionele Rome-halte wil overslaan. Bekend als "de drijvende stad", is Venetië een vaste favoriet voor gondeltochten, charmante straatjes en heerlijke carnavalsvieringen.

Bron: Shutterstock
Bron: Shutterstock

3. San Francisco (V.S.)

De Golden Gate Bridge en Alcatraz zijn slechts enkele van de top-bezienswaardigheden die je kan verwachten tijdens een bezoek aan San Francisco. Met meer dan 230.000 zoekopdrachten per jaar staan de steile straten van San Fran op de derde plaats in de ranglijst van alternatieve hoofdsteden.

Bron: Premier Inn
Bron: Premier Inn

4. Antalya (Turkije)

De Turkse stad Antalya heeft ook een plaatsje kunnen bemachtigen in deze lijst, en wij snappen wel waarom. Met de langste trekkersroute van Turkije, de Lycian Way, en zijn adembenemende stranden levert 'vakantie Antalya' bijna 150.000 zoekopdrachten op. Een oase van zon, zee, strand, ontspanning, avontuur én prachtige natuur. Wij hebben alvast een enkeltje geboekt.

Bron: Premier Inn
Bron: Premier Inn

5. Brighton (Engeland)

Kustdorp Brighton, vol met schilderachtige charme en een gevarieerde culturele scène, trok meer dan 140.000 zoekopdrachten aan. Daarmee "strandt" het als alternatieve hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk voorbij grotere bestemmingen zoals Edinburgh en Manchester.

Bron: Premier Inn
Bron: Premier Inn

LEES OOK: