Het Sani Resort : Genieten zonder grenzen

Geüpdatet op 3 april 2024 door ELLE Partner
Het Sani Resort : Genieten zonder grenzen © Sani Resort

In Chalkidiki, gelegen in het noorden van het Griekse schiereiland, ligt ‘s werelds meest toonaangevende groene luxeresort. We hebben het natuurlijk over Sani Resort, dat bestaat uit vijf bekroonde hotels genesteld in een eco-reservaat van maar liefst 400 hectare, omzoomd door pijnboombossen en schitterende zandstranden.

Sani Resort overtuigt ondertussen al zo’n vijftig jaar gasten van over de hele wereld met haar faciliteiten van wereldklasse en uitzonderlijke service. En het resort blijft verbazen, zo heropent het deze zomer een van haar vijf hotels na een volledige vernieuwing. Bij Sani Asterias dineer je vanaf nu met een Michelinster en beleef je unieke activiteiten in het schilderachtige decor van een eco-reservaat met een kilometerslang ongerept strand.

Pracht en praal op het strand: Sani Asterias

De gloednieuwe Beachfront Residential Suites van Sani Asterias beloven de meest verfijnde accommodaties van het resort te worden en bieden een directe toegang tot het strand. De suites zijn eigentijds ontworpen met strakke, moderne architecturale lijnen en de ruimtes binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over. De adembenemende natuurlijke omgeving en zicht op de azuurblauwe Egeïsche zee dragen bij aan de wauw-factor van de suites.

Villa met zwembad
© Sani Resort

Aan luxevoorzieningen komen de suites niet tekort: van privé-infinity-zwembaden, wijnkoelkasten tot thuisbioscopen, kussenmenu’s en schoonheidsbehandelingen op de kamer, als gast bij Sani Asterias wordt je als royalty behandeld.

Koolstofneutraal resort 

Sani mag zich sinds 2020 het eerste gecertificeerde koolstofneutrale resort in Griekenland noemen. Daarenboven zijn ze trots plastic- en afvalvrij en streven ze ernaar tegen 2030 geen koolstofvrij te worden. Naast initiatieven als het gebruik van 100% hernieuwbare energie, het besparen van water en het duurzaam inkopen, werkt het resort aan initiatieven als ‘Share More, Waste Less’, via hetwelk gasten ongewenste items kunnen doneren aan een goed doel. Tenslotte kunnen gasten deelnemen aan eco-trips waaronder birdwatching om weer in contact te komen met de natuur.

Herinneringen maken

 Verder vormt Sani Resort de uitgelezen bestemming voor het creëren van nieuwe herinneringen, lekker romantisch met z’n tweeën, gezellig in grote groep of met familie. Het resort beschikt immers over fraaie faciliteiten waaronder meer dan 40 bars en restaurants, sportfaciliteiten van wereldklasse en luxueuze spa’s. Een ding is zeker: vervelen doe je er niet. Denk aan activiteiten als een balletje slaan in het Rafa Nadal Tennis Center, de sterspeler in je naar boven halen bij het Chelsea FCF Football Academy, op avontuur in in de Bear Grylls Survival Academy, een yogales op het strand of TRX-sessie in het bos. Maar ook watersporten, ademhalingsoefeningen en zeemeerminzwemmen staan op het menu.

In het hart van de prachtige baai die Sani Resort thuis mag noemen, ligt de Sani Marina jachthaven. Geniet er van een frisse cocktail of heerlijke maaltijd in een van de restaurants met uitzicht op de haven en ondergaande zon, ga lekker shoppen in een van de boetieks of charter een jacht.

Culinair genieten op Michelin-niveau

In het Sani Resort heb je de keuze uit 27 geweldige restaurants waar je een waaier van keukens kan ontdekken: van traditionele Griekse gerechten tot de Franse gastronomie, Japanse of zelfs Peruviaanse keuken. Bovendien kan je er dineren op Michelin-niveau met menu’s van bekende chefs als Stephanie Le Quellec, David Ibarbour, Ettore Botrini. Last but not least, zijn ook het Sani Gourmet en Sani Festival 2024 twee goede redenen voor een bezoek aan Sani Resort. Verwacht je aan een combinatie van culinaire evenementen en muzikale optredens in het gezelschap van zowel Michelin-sterrenkoks als internationale sterren.

Kamer met paradijselijk uitzicht
© Sani Resort

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sani Resort.

LEES OOK :

Le Cinq Codet Paris: Luxe en rust in het hart van de hoofdstad

20 minimalistische deco ideeën voor Pasen

Een stap vooruit in afvalbeheer dankzij Greenzy