Een stap vooruit in afvalbeheer dankzij Greenzy

Geüpdatet op 19 maart 2024 door ELLE Partner
Een stap vooruit in afvalbeheer dankzij Greenzy©Greenzy

Greenzy, het idee van drie toegewijde vrouwen, brengt een revolutie teweeg in de wereld van composteren met zijn slimme, stijlvolle en geurloze binnencomposteerder. Zeg vaarwel tegen vooroordelen over composteren, dit kleine technologische wonder maakt de ecologische aanpak toegankelijk en plezierig voor iedereen.

KUNT U ONS IETS VERTELLEN OVER GREENZY EN HET CONCEPT VAN VERBONDEN COMPOST?

Greenzy maakt compost normaal voor iedereen. Met de app die je stap per stap begeleidt, is het kinderspel om na 2 maanden kwaliteitscompost te produceren met je organisch afval. Met de app kunnen gebruikers ook actie ondernemen om problemen te voorkomen als die zich voordoen. Als de compost bijvoorbeeld te droog is, wordt er een melding gestuurd met een indicatie hoeveel water er toegevoegd moet worden. Greenzy is geschikt voor een huishouden van 1 tot 4 personen en is gemakkelijk binnenshuis te installeren omdat het geurloos en esthetisch mooi is.

Greenzy composteerbak
©Greenzy

Momenteel loopt er een speciale aanbieding voor pre-orders, voor levering in de nazomer van 2024.

Toegang tot de speciale aanbieding

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN EN HOE HEBBEN JULLIE HET ONTWIKKELD?

We begonnen met Greenzy toen we burgerlijk ingenieur studeerden in het kader van een project voor het ontwerpen van een bedrijf met drie personen: Laetitia Dupret, Fiona Milano en Adélaïde Biebuyck. We waren op zoek naar een idee om dit project uit te voeren. Fiona haalde een probleem aan dat ze thuis had: haar moeder stopte met composteren in de herfst door het slechte weer en het afval werd niet meer afgebroken en bleef liggen op een hoop in de tuin. We vroegen ons af hoe we dit soort problemen konden oplossen. Zo kwamen we op het idee om een eenvoudig te gebruiken, geurloze compostbak voor binnen te maken.

WAT ZIJN JULLIE GROOTSTE UITDAGINGEN GEWEEST ALS ONDERNEMERS IN DE TECHNOLOGIESECTOR? HEBT U MEMORABELE ERVARINGEN OM TE DELEN?

Er zijn minder vrouwen dan mannen die een start-up runnen, dus het is moeilijker voor ons om een netwerk van vrouwen te vinden, en in de technologiesector is het nog moeilijker. Het is wel heel belangrijk voor onze vooruitgang.

Onze grootste uitdaging als jonge vrouwelijke ingenieurs was om fondsen te werven. We hebben veel geleerd over de positie die we van nature innemen als vrouw. Om ons volledig bewust te zijn van de uitdagingen en om klaar te zijn voor de investeringswereld, namen we deel aan een Impact Shakers fondsenwervingsprogramma, omringd door vrouwen in tech.

WELK ADVIES ZOU JE GEVEN AAN VROUWEN DIE ONDERNEMER WILLEN WORDEN, MAAR AARZELEN OF NIET WETEN WAAR TE BEGINNEN?

Omring jezelf met de juiste mensen! En probeer je te omringen met vrouwen. Ook al hebben sommige mannen veel begrip voor de situatie, ze hebben niet dezelfde drive als vrouwen. Er zijn veel ondersteuningsprogramma's beschikbaar die helpen met het creëren van een netwerk.

KUNT U ONS ALS EERSTE WINNENDE START-UP VAN HET ORANGE FAB BELGIUM AND LUXEMBOURG’S WOMEN START PROGRAMME VERTELLEN OVER DE IMPACT VAN DIT INITIATIEF OP DE ONTWIKKELING VAN UW BEDRIJF?

Het programma heeft ons op verschillende manieren veel opgeleverd: kwaliteitsondersteuning, uitbreiding van ons netwerk, meer zichtbaarheid en de mogelijkheid om een beroep te doen op experts in verschillende domeinen. Orange Fab heeft echt de ambitie om zoveel mogelijk elementen te ontsluiten die ons kunnen helpen beter en sneller vooruit te gaan.

Meer informatie over Woman Start

Lees ook :

Knokke-Heist krijgt opnieuw vijf Michelinsterren

nhow Brussels: Kunst ontmoet gastvrijheid

Deze kleding mag je niet dragen als bruiloftsgast (en deze net wel)