Knokke-Heist krijgt opnieuw vijf Michelinsterren

Geüpdatet op 8 maart 2024 door ELLE Partner
Knokke-Heist krijgt opnieuw vijf Michelinsterren ©Toerisme Knokke-Heist

Kustgemeente Knokke-Heist herbevestigt haar reputatie als culinaire hotspot aan zee met het behoud van maar liefst vijf Michelinsterren. En wij zijn niet verbaasd: met meer dan 200 restaurants, waaronder vier bekroonde sterrenrestaurants en talrijke delicatessenzaken, biedt Knokke-Heist een vijfsterrenbeleving voor elke fijnproever.

Of je nu houdt van de klassieke keuken, je laat verleiden door oosterse smaken of je overgeeft aan de somptueuze mediterraanse keuken: Knokke-Heist telt een sterrenrestaurant dat aan je criteria voldoet. Ontdek hier de vier restaurants met Michelinsterren die de kustgemeente rijk is.

een kok die kookt
©Toerisme Knokke-Heist

Bartholomeus: twee sterren aan de Zeedijk

Aan de Zeedijk van Heist schittert Bartholomeus, onder leiding van chefs Bart Desmidt en Philip Vandamme, met twee Michelinsterren. Desmidt en Vandamme, creëeren niet alleen culinaire hoogstandjes in hun open keuken maar zorgen ook nog eens voor een onvergetelijke ervaring voor een achttiental gasten. Hun gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten, vaak afkomstig uit de directe omgeving van de zee, zorgt voor een unieke culinaire ervaring die gasten blijft verrassen.

Boo Raan: authentieke Thaise keuken

In de Edward Verheyestraat vinden we Boo Raan, geleid door chef Dokkoon Kapueak. Dit restaurant, bekroond met één Michelinster, biedt een authentieke duik in de rijke smaken en tradities van de Thaise keuken. Chef Kapueak's toewijding aan authenticiteit en kwaliteit, gecombineerd met haar passie voor het delen van haar cultuur, maakt een bezoek aan Boo Raan een must voor liefhebbers van de Thaise gastronomie.

Cuines 33: een familiezaak

Cuines 33, gelegen aan de Smedenstraat, is het culinaire domein van chef Edwin Menue en zijn team. Met één Michelinster beloond, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve en eigentijdse interpretaties van mediterrane gerechten met een oosterse touch. Menue's filosofie, die innovatie met traditie verbindt, creëert een menu dat zowel verrast als charmeert.

Sel Gris: een zoutige bries

Aan de Zeedijk verwelkomt Sel Gris zijn gasten met open armen en één Michelinster. Chef Frederik Deceuninck, die de leiding heeft in de keuken, is meesterlijk in het balanceren van smaken en texturen. Deceuninck's voorliefde voor eerlijke, natuurlijke ingrediënten en zijn vermogen om grootmoeders keuken op een geheel nieuwe wijze te interpreteren, zorgen voor een bijzondere gastronomische ervaring.

Ontdek meer over deze en andere gastronomische parels in Knokke-Heist op mykh.be/gastronomie, en geniet van een culinaire reis naar de kust.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist

LEES OOK :

Zo maak je de 'Sleepy Girl Mocktail' - het virale kersensapje voor een betere nachtrust
3x lekkere lunchrecepten voor een thuiswerkdag
Hamilton creëert een horloge uit een andere wereld voor de film Dune