Hamilton creëert een horloge uit een andere wereld voor de film Dune

Geüpdatet op 26 februari 2024 door ELLE Partner
Hamilton creëert een horloge uit een andere wereld voor de film Dune Hamilton x Dune Credit Courtesy of Legendary Entertainment

Het horlogemerk Hamilton ontworp een op maat gemaakt 'Desert Watch' voor Denis Villeneuve's langverwachte vervolg op de film Dune.

Sinds zijn verschijning in de film Shanghaï Express in 1932, heeft Hamilton zich gevestigd als een onmisbare pijler van de cinema, getuigend van zijn vermogen om door te dringen tot de essentie van de personages op het scherm. Hamilton, bijgenaamd "de horlogemaker van de filmmakers", zag zijn horloges schitteren in meer dan 500 film- en televisieproducties en is het horlogemerk bij uitstek geworden voor gerenommeerde filmmakers en regisseurs.

Van de militaire setting van The Frogmen (1951) tot de futuristische wereld van Men in Black (1997), hebben de horloges van Hamilton zich aangepast aan elk genre, van historische drama's tot science-fiction kaskrakers.

Het merk levert niet simpelweg bestaande uurwerken voor de films. In sommige gevallen, zoals Stanley Kubrick's 2001: A Space Odysseyof Christopher Nolan's TENET, is Hamilton de uitdaging aangegaan om unieke horloges te creëren, speciaal ontworpen voor het visuele en narratieve universum van de films.

Deze keer dook Hamilton in de complexe en mysterieuze wereld van Dune. Het team van het merk werkte nauw samen met regisseur Denis Villeneuve en het hoofd rekwisieten van de film, Doug Harlocker, om een horloge te creëren dat perfect de geest van dit futuristische universum belichaamt.

Desert Watch © Hamilton Credit Courtesy of Legendary Entertainment

Een uurwerk dat de normen van de traditionele horlogerie uitdaagt

In tegenstelling tot eerdere samenwerkingen waarbij Hamilton kon putten uit zijn archieven of nieuwe modellen kon creëren, was de opdracht dit keer om een horloge te ontwerpen uit een andere wereld, dat de normen van de traditionele horlogerie uitdaagt. Geïnspireerd door het boek van Frank Herbert en de visie van Villeneuve, kwamen de ontwerpers van Hamilton met een robuust Fremen-horloge, het woestijnvolk van het Dune-universum. Het uiteindelijke ontwerp kreeg de enthousiaste goedkeuring van Villeneuve zelf, wat getuigt van de aandacht voor detail en authenticiteit.

Het Desert Watch, exclusief voor Arrakis - de fictieve planeet waar het verhaal van Dune zich afspeelt – inspireerde ook de lancering van twee limited-edition horloges voor fans. De Ventura-horloges hebben kenmerkende details uit de unieke esthetiek van de film, zoals lichtgevende blauwe wijzerplaten die herinneren aan de blauwe ogen van de Fremen, en hoekige knoppen en kasten die belangrijke elementen van het Desert Watch reproduceren.

De cast belooft kijkers weer onder te dompelen in het fascinerende en complexe universum van Frank Herbert. Timothée Chalamet keert terug als Paul Atreides, die zijn mythische reis voortzet, terwijl Zendaya de rol van Chani op zich neemt. Rebecca Ferguson, Josh Brolin en Stellan Skarsgård vervolledigen de cast. Nieuwkomers zoals Florence Pugh en Austin Butler voegen zich bij de cast, belovend om nieuwe lagen en intriges aan het al rijke verhaal toe te voegen.

De sterren achter de sterren

Hamilton's samenwerking met de bioscoop beperkt zich niet tot horloges. De Hamilton Behind the Camera Awards werden in 2006 gelanceerd en vieren de miskende helden van de filmindustrie. Ze zetten regisseurs, scenarioschrijvers, kostuumontwerpers en andere vakmensen in de schijnwerpers wier essentiële werk de filmervaring vormgeeft, maar die vaak in de schaduw van de Hollywoodglamour blijven.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Hamilton.

Lees ook:
Food alert: het Steigenberger Icon Wiltcher's Hotel organiseert zijn eigen gastronomisch festival
Wat zijn peptiden en waarom gaan ze viraal op TikTok?
WEDSTRIJD: Het Mode & Kant Museum haalt een genie van de haute couture uit de vergeethoek