Wat zijn peptiden en waarom gaan ze viraal op TikTok?

Geüpdatet op 16 februari 2024 door Lisa Aelvoet
Wat zijn peptiden en waarom gaan ze viraal op TikTok?Launchmetrics Spotlight

Peptiden scheren hoge toppen in beautyland. Onder andere Hailey Bieber is grote fan maar ook TikTok is in de ban. Wat maakt van peptiden nu zo'n topingrediënt? En vooral: hoe kan je ze integreren in je skincare routine?

Peptiden, de bouwstenen van eiwitten, zijn kleine eiwitmoleculen samengesteld uit aminozuren. Deze krachtige moleculen spelen een essentiële rol bij diverse biologische processen in ons lichaam, en vormen een bron van fascinatie voor beauty lovers wereldwijd.

De voordelen van peptiden voor de huid

  1. Stimuleren productie van collageen: Wanneer collageen afbreekt, sturen peptiden een signaal naar de huidcellen om meer collageen aan te maken. Het resultaat is een stevigere, vollere met minder zichtbare rimpels en fijne lijntjes.
  2. Versterken de huidbarrière: Ze stimuleren je huidcellen en helpen op die manier je huidbarrière versterken, waardoor de huid meer vocht kan vasthouden.
  3. Stimuleren de aanmaak van elastine: En helpen op die manier lijntjes en rimpels te vervagen met een stevigere, strakkere huid tot gevolg.
  4. Hebben ontstekingsremmende eigenschappen: Antioxidanten in de eiwitmoleculen helpen de huid te kalmeren, wat leidt tot minder ontsteking.

De perfecte ingrediëntencocktail? Het potentieel van peptiden wordt ten volle benut in combinatie met ingrediënten als hyaluronzuur, vitamine C, niacinamide en retinol.

Last but not least, zijn ze geschikt voor zowat alle huidtypes. Vooral wie huidveroudering wil tegengaan heeft het meeste baat bij een huidverzorgingsroutine met dit ingrediënt.

Shop onze selectie 

 

1
The Ordinary
Multi-Peptide + Copper Peptides 1% Serum
SHOP HIER

Breng dit serum van The Ordinary aan na het reinigen van de huid. De mix van (koper)peptiden en antioxidanten vermindert fijne lijntjes en rimpels.

2
Paula's Choice
BoostPro-Collagen Multi-Peptide Booster
SHOP HIER

De krachtige peptiden-mix in dit serum van Paula’s Choice dringt door tot in de diepere huidlagen, vervaagt fijne lijntjes en verstevigt de huid.

3
Rhode Skin
Peptide Glazing Fluid
SHOP HIER

Rhode mag dan nog niet beschikbaar zijn in België, maar is dat via een achterdeurtje wel op Bol.com. De virale Peptide Glazing Fluid zorgt voor een zichtbaar volle huid, hydrateert en ondersteunt een gezonde huidbarrière.

4
The INKEY List
Peptide Firming Moisturizer
SHOP HIER

Deze dagcrème van The INKEY List bevat een peptideduo dat de collageenproductie bevordert en de huid hydrateert. Het resultaat? Een veerkrachtige, jonger uitziende huid.