Zonder broek buitenkomen blijft een trend, volgens Hailey Bieber

Gepubliceerd op 27 september 2023 door Lore Ginneberge
Zonder broek buitenkomen blijft een trend, volgens Hailey Bieber

Hailey Bieber zette tijdens de Parijse modeweek de 'no-pants' trend opnieuw in de schijnwerpers. De ster bewijst daarmee dat de combinatie van doorzichtige panty's en een chique bodysuit niet meteen uit het modebeeld verdwijnt.

Als de straten van Parijs een catwalk zijn, dan heeft Hailey Bieber zojuist een onvergetelijke show gegeven. Gefotografeerd bij haar vertrek uit het beroemde restaurant Costes, wist ze perfect hoe ze de 'no-pants' trend naar een hoger niveau moest tillen. Met een combinatie van doorzichtige zwarte panty's, een nauwsluitende nude en zwarte bodysuit en een chique zwarte jas, wordt één ding duidelijk: in de modewereld zijn broeken optioneel geworden.

Haily Bieber no pants
Getty Images

Het is niet de eerste keer dat Hailey voor een gewaagde look gaat. In recent gesprek met ELLE.com deelde Hailey haar persoonlijke kijk op zelfvertrouwen en lichaamsbeeld in een industrie die vaak meer om schijn dan om zijn draait. "Gezond eten en beweging zijn onderdeel van het leven, maar een passie voor eten is dat ook," merkte ze op.

Het ontstaan van de 'no pants'-trend

Wat op het eerste gezicht een snelle trend lijkt, heeft diepere wortels. De catwalks van Miu Miu tot Christian Siriano hebben dit voor herfst/winter 2023 een ode gebracht aan het concept van 'pantlessness', en het is meer dan een eenvoudige recycleren van de lingerie-als-bovenkleding trend.

Kylie Jenner no pants 2022
Kylie Jenner verscheen al zonder broek tijdens de Parijse modeweek in 2022 - Getty Images

Zeker op een moment waarin 'stille luxe' de boventoon voert, is dit een welkome tegenhanger die ons eraan herinnert dat mode niet altijd serieus hoeft te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Deze modieuze provocatie is bovendien niet nieuw. Het podium was altijd al een plek voor radicale expressie, met iconen als Tina Turner en Josephine Baker die het voortouw namen. In de jaren '90 kreeg de trend vorm door de handen van ontwerpers als Vivienne Westwood. En natuurlijk zijn er de onvergetelijke momenten, zoals Carrie Bradshaw die in een setje van Dolce & Gabbana op de catwalk struikelt in 'Sex and the City'.

Fan of geen fan, de 'no-pants' trend gaat duidelijk nergens heen.  Nog tijd genoeg dus om de moed bijeen te rapen en je eraan te wagen.