Zo maak je de ‘Sleepy Girl Mocktail’ – het virale kersensapje voor een betere nachtrust

Geüpdatet op 22 februari 2024 door Lore Ginneberge
Zo maak je de ‘Sleepy Girl Mocktail’ – het virale kersensapje voor een betere nachtrust Matthieu Jungfer Unsplash

De 'Sleepy Girl Mocktail' gaat viraal op TikTok als hét trendy drankje om beter te slapen. De mocktail combineert de rustgevende krachten van zure kersensap met magnesiumpoeder en een scheutje prebiotische soda, en wordt door velen gezien als een heerlijke manier om te ontspannen voor het slapengaan.

Is zure kersensap gezond?

Zure kersensap staat centraal in dit drankje, bekend om zijn hoge gehalte aan melatonine, het hormoon dat ons lichaam helpt te weten wanneer het tijd is om te slapen. Studies zijn gemengd, maar sommige suggereren dat zure kersensap de slaapkwaliteit kan verbeteren, waardoor het een interessante optie is voor wie beter wil slapen.

Het effect van magnesium op je slaap

Magnesium, vooral in de vorm van glycinaat, speelt een cruciale rol in de 'Sleepy Girl Mocktail'. Dit mineraal staat bekend om zijn ontspannende werking op zowel het lichaam als de geest, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Magnesium glycinaat is specifiek aanbevolen omdat het beter wordt opgenomen en minder snel aanleiding geeft tot spijsverteringsproblemen.

Wie moet voorzichtig zijn?

Dit drankje is niet voor iedereen. Mensen die bloedverdunners gebruiken, diabetici, of mensen met nierziekte moeten mogelijk hun arts raadplegen voordat ze de 'Sleepy Girl Mocktail' proberen. Dit is om ongewenste interacties of bijwerkingen te vermijden.

slapen drankje kersen sleepy girl mocktail
Shutterstock

Recept: zo maak je de 'Sleepy Girl Mocktail' zelf

Het recept is eenvoudig en snel te bereiden

  1. Neem een half glas kersensap zonder toegevoegde suikers (vind je hier)
  2. Voeg 1 eetlepel magnesiumpoeder toe (vind je hier)
  3. Werk af met een scheutje prebiotische soda (vind je hier)

Serveer het drankje over ijs voor een extra verfrissend effect. Dit rustgevende slaapdrankje kan een leuke aanvulling zijn op je avondroutine, maar het vervangt geen goede slaaproutine zoals een consistente slaaptijd, het vermijden van schermen voor het slapengaan en het beperken van cafeïne en alcohol in de avond.

Dus, werkt dit virale kersendrankje echt?

Hoewel de 'Sleepy Girl Mocktail' geen magische oplossing is voor slaapproblemen, biedt het een natuurlijke en leuke manier om te ontspannen voor het slapengaan. Met ingrediënten die bekend staan om hun slaapbevorderende eigenschappen, is het zeker het proberen waard voor iedereen die zijn nachtrust op een natuurlijke manier wil verbeteren. Cheers op een goede nachtrust!