3x lekkere lunchrecepten voor een thuiswerkdag

Geüpdatet op 13 februari 2024 door ELLE Partner
3x lekkere lunchrecepten voor een thuiswerkdag ©Dualit

De beste motivatie voor een productieve thuiswerkdag? Dat moet wel een lekkere lunch zijn om naar uit te kijken. Deze drie recepten barsten niet alleen van smaak maar bezorgen je ook de nodige energie om die after lunch dip in de kiem te smoren.

De perfecte thuiswerklunch bevat niet al te veel ingrediënten en maak je snel klaar. Onze drie favoriete recepten bereid je in slechts een paar stappen en vergen weinig keukengerei. Alles wat je nodig hebt is een goede toaster met sandwichklem, zoals de Classic NewGen toaster van het Britse Dualit. Deze oerdegelijke broodrooster kan immers veel meer dan enkel (heel lekkere) toast maken.

Why we love: Dualit Classic NewGen

Eerst en vooral staat Dualit synoniem voor een sterk staaltje vakmanschap. Zo wordt elke Classic broodrooster volledig met de hand gemaakt in de UK (en vind je de naam van de maker van jouw toaster op de bodemplaat van het toestel terug). Daarnaast beschikt de Classic NewGen toaster over een ontdooistand voor bevroren brood en de mogelijkheid om broodjes en bagels te roosteren. Met de energiezuinige sleufkeuzeschakelaar kan je ervoor kiezen om één, twee, drie of alle vier de sleuven te verwarmen. De bijbehorende sandwichklem maakt het niet alleen mogelijk snel en gemakkelijk een tosti op tafel te toveren, maar vormt ook het ideale accessoire om bagels, muffins, kaneelbroodjes en meer te toasten. Denk: een crunchy buitenkant en een hemels zachte binnenkant.

Last but not least, bestaan de broodroosters van Dualit uit volledig herstelbare of vervangbare onderdelen zodat ze een leven lang meegaan: nog veel lekkere lunches (en ontbijten en brunches) gegarandeerd dus!

Ontdek onze 3 favoriete lunchrecepten voor thuiswerkdagen

Kip, mozzarella & basilicum tosti

Ingrediënten (goed voor 2 tosti's)

  • 1 bereide kippenborst, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • 6 basilicumblaadjes
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • Olijfolie
  • Zeezout en peper
  • Gerookt paprikapoeder (optioneel)

Bereiding

  1. Besprenkel het zuurdesembrood met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  2. Leg een sneetje brood met de geoliede kant naar beneden op de Sandwich Cage. Beleg met de plakjes kip, gevolgd door 2 à 3 basilicumblaadjes en wat mozzarella.
  3. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en bedek met nog een sneetje brood (met de geoliede kant naar boven), sluit de Sandwich Cage en plaats in de toaster.
  4. Rooster vijf minuten of tot de tosti’s goudbruin zijn. Laat na het roosteren nog een minuutje in het broodrooster zitten om de mozzarella volledig te laten smelten.

Bagel met kipsalade en avocado

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 bagels
  • 250 g bio kipfilet
  • 1 kl olijfolie
  • 2 el roomkaas
  • 1 el citroensap
  • 1 kl mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • Zout, peper
  • Gerookte paprika
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1 tomaat, in schijfjes gesneden
  • 1 handje veldsla

Bereiding

  1. Bak de bio kipfilet in een pan met een scheutje olijfolie. Eenmaal goed gebakken, verdeel met behulp van een vork in kleine stukken. Meng de kip samen met de roomkaas, citroensap, mayonaise, mosterd, zout, peper en gerookte paprika in een schaal tot een kipsalade.
  2. Snijd de eerste bagel in twee en plaats in de Dualit toaster. Draai de knop op de functie bagel en laat grillen op modus twee zodat deze een kleurtje krijgt en lichtjes krokant wordt. Doe hetzelfde met de tweede bagel.
  3. Smeer de kipsalade op de bagels, werk af met de plakjes avocado, de schijfjes tomaat en de sla, voeg het bovenste stuk van de bagel en serveer.

Kikkererwten tosti met salsa

Ingrediënten (goed voor 5 porties)

  • 1 klein blikje kikkererwten in water, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-ui
  • 1 kleine romano peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Bosje verse koriander
  • Sap van ¼ citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pak pitabroodjes

Bereiding

  1. Snijd de paprika en avocado in grove stukken, meng ze in een kom samen met de knoflook, lente-ui, kikkererwten en koriander. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot alles fijngehakt en gemengd is.
  2. Voeg geleidelijk het citroensap en de olijfolie toe en mix verder.
  3. Schep het romige mengsel in de pitabroodjes, leg deze in de Sandwich Cage en rooster tot ze goudbruin zijn.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Dualit.

Lees ook :

Balaclava: waar koop je hét mode-item van de winter? 

Investeer in jouw huideigen collageen

Vanden Borre Kitchen, de garantie voor kwalitatieve maatkeukens tegen een betaalbare prijs