Le Cinq Codet Paris: Luxe en rust in het hart van de hoofdstad

Gepubliceerd op 18 maart 2024 door ELLE Partner
Le Cinq Codet Paris: Luxe en rust in het hart van de hoofdstad ©Le Cinq Codet

Parijs 7e arrondissement, rue Louis Codet. Het hotel Le Cinq Codet, genesteld in een van de meest prestigieuze arrondissementen van Parijs, belichaamt zowel de rijke geschiedenis van de Lichtstad als de hedendaagse stijl van het stadsleven. Met zijn architecturale charme biedt dit etablissement zijn bezoekers een luxe en comfortabele omgeving, een perfecte mix voor een uitje in het hart van Parijs.

Ondanks zijn uitstraling is het 7e arrondissement de thuisbasis voor de hoogste concentratie van rijkdom in Frankrijk. Deze welvaart blijft echter discreet, net als bij het hotel. De luxe is discreet en vertrouwelijk, zonder opzichtige overdaad.

EEN FUSIE VAN GESCHIEDENIS EN DESIGN

In de buurt van iconische monumenten zoals de Dôme des Invalides, Grand Palais en Musée Rodin werd het voormalige Central des Télécoms met de hulp van ontwerper en architect Jean-Philippe Nuel volledig gerenoveerd tot een pittoreske locatie met de uitstraling van de jaren '30. Badend in natuurlijk licht maakt Le Cinq Codet optimaal gebruik van zijn grote ruimtes om hedendaagse kunstwerken tentoon te stellen die perfect passen bij het ontwerp en uitnodigen tot reflectie. Het hotel onthult een sfeer waar ontspanning en sereniteit hand in hand gaan om een moment van ontspanning te creëren voor de bezoekers.

PARIJSE ELEGANTIE

Le Cinq Codet verwelkomt je in een wereld van elegantie en verfijning. De kamers, geïnspireerd op kunstenaarsstudio's, hebben hoge plafonds en grote ramen die de ruimtes overspoelen met natuurlijk licht, waardoor ze ruim en lichtrijk aanvoelen. De inrichting uit de jaren '30 doet denken aan de oorsprong van het hotel, met behoud van een vleugje luxe en comfort. Vanaf hun privéterrassen bieden de Suites een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren en de Dôme des Invalides. Elke kamer biedt een speciaal extraatje, zoals een jacuzzi, een grote lounge of een panoramisch uitzicht. Bovendien is er in elke kamer een yogamat beschikbaar om gasten een moment van complete zenitude te bieden.

De badkamers van het hotel zijn de perfecte manier om jezelf te wanen in een luxueus uitje aan boord van een jacht. Met hun grote, lichtrijke ramen, patrijspoorten, kunstig geïntegreerd design, gewelfde bankjes en schuifdeuren doen de kamers van Le Cinq Codet denken aan de grote oceaanschepen van weleer.

CHEZ CHIQUETTE

Het restaurant 'Chiquette' verwijst naar het werk van de schrijver Codet en brengt ons onder in een sfeer die zowel doet denken aan een kunstgalerie als aan warme gezelligheid. De keuken, geleid door chef-kok David Maroleau, wordt gedefinieerd als kosmopolitisch, waar minimalisme en eenvoud samengaan om een buitengewone culinaire ervaring te creëren. Na zijn opleiding in de vier uithoeken van de wereld prikkelt de chef onze smaakpapillen met een emulsie van smaken. Hij stelt elke acht weken een nieuw menu voor om de seizoensgebonden cyclus te respecteren. In lijn met zijn toewijding aan een gezonde keuken biedt het restaurant ook een 100% Frans ontbijt, met lokale producten om de reizigers een rustiek gevoel te geven. Om alle fijnproevers tevreden te stellen is er een extra optie: de "Brunch Chiquette", een gastronomisch en verfijnd buffet dat elke zondag open is voor hotelgasten en het grote publiek.

Tot slot is een van de kenmerken van het hotel de loungebar met een prachtige open haard. In een chique maar ontspannen sfeer nodigt de bar gasten uit om te genieten van een drankje uit een ruim aanbod alcoholische en non-alcoholische dranken.

EEN OASE VAN WELZIJN

Met zijn openluchtterras biedt het hotel een oase van ontspanning. In een designdecor en rustgevende sfeer vind je een buitenjacuzzi, een hamam en een fitnessruimte. Bovendien biedt het hotel een compleet en exclusief menu van behandelingen, een echte bron van plezier voor alle bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en welzijn.

SPA jacuzzi
©Le Cinq Codet

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Le Cinq Codet.

Lees ook:

Getest: 7 zelfbruiners voor het gezicht die een natuurlijk kleurtje geven

Voortreffelijk vijfsterrengenot

Knokke-Heist krijgt opnieuw vijf Michelinsterren