Sani Resort: luxe en natuur op het programma voor jouw mooiste vakantie

Geüpdatet op 3 juli 2023 door ELLE Partner
Sani Resort: luxe en natuur op het programma voor jouw mooiste vakantie Sani Resort room

Een zowel chique als ongerepte omgeving, vakantie aan zee, activiteiten in openlucht ... Sani Resort heeft alles in huis voor een unieke vakantie.

Sani Resort, de luxebestemming bij uitstek voor de zomervakantie, is de perfecte plek voor onvergetelijke ervaringen op het vlak van sport, gastronomie en lifestyle. Hier, in het hart van het Griekse schiereiland Kassandra, beleeft elk gezinslid buitengewone momenten. Sani Resort, een luxueus en ecologisch complex dat discreet is gelegen in een buitengewoon decor, bestaat uit vijf afzonderlijke luxehotels: Sani Club, Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani en Sani Dunes. Het resort ligt midden in een natuurreservaat van 110 hectare, omzoomd door 7 kilometer privéstranden die uitlopen in de Egeïsche Zee, en omringd door 20 km bospaden. Sani is het eerste koolstofneutrale resort in Griekenland, een waar sanctuarium waarvan de installaties sinds 2019 volledig op hernieuwbare energie draaien. Daarnaast biedt het resort steun aan projecten die de biodiversiteit bevorderen, aan projecten voor bosbehoud en aan meer dan 40 sociale organisaties. 

Gastronomie heruitgevonden

27 restaurants, bars, lokale en internationale keukens: Sani Resort biedt uitmuntendheid in openlucht of in een verfijnd kader. Volwassenen en kinderen die dit wensen, kunnen kiezen voor een vegetarisch, vegan, glutenvrij of wellnessmenu. De recente samenwerking met chef-kok Stéphanie Le Quellec en haar ‘van boer tot bord’-aanpak is een mooi voorbeeld van de aandacht voor het beste dat de aarde te bieden heeft. Meer dan 60% van de producten die in de keuken worden gebruikt, komen immers uit een straal van 160 km rond het hotel. Daarnaast plukken de chefs dagelijks kruiden in de botanische tuinen van Sani om hun borden te garneren. Ontdek onder meer Highlight Water (Chef Le Quellec, 2 Michelinsterren), El Puerto (Chef Ibarboure, 1 Michelinster) en Fresco (Chef Botrini, 1 Michelinster), met unieke kaarten. Het aanbod wordt inmiddels vervolledigd met twee nieuwe restaurants: ‘Lima’ met een Peruviaanse keuken en ‘Elia’ met een verrukkelijke Griekse keuken. 

Activiteiten voor ieders gading

De spa en verzorgingen van Anne Semonin garanderen een optimale ontspanning, maar daar stopt het niet bij: verschillende soorten yoga, gym in openlucht, verrassende zwembaden, fitness, verhuur van elektrische fietsen, pilates, joggen in groep, aquafit, circuittraining, cruises en internationaal gerenommeerde sportacademies zoals het Rafa Nadal Tennis Center, de Football Academy ontwikkeld met de Chelsea FC Foundation, en de Bear Grylls Survival Academy. Je hoeft enkel de Sani Resort-app te downloaden om zonder stress je programma te boeken. Kies voor een ecologische excursie en ontdek olijfbomen, observeer vogels in de Sani Wetlands of maak kennis met de Bee Spot: een innovatieve en zelfvoorzienende tuin. Bee Spot is het resultaat van een samenwerking tussen Sani Resort en Bee Camp, de eerste Griekse NGO gespecialiseerd in de bescherming van bestuivers. Verder kan je wandelen in de omgeving of winkeltjes afstruinen: juwelen, horloges, design-boetieks, bekende merken (Missoni, Melissa Odabash, Vilebrequin en multimerkenwinkels ...) ...

Niet te missen events

In juli en augustus 2023 vinden er een aantal niet te missen events plaats: het ‘Sani Gourmet’, een gastronomisch festival dat Michelin-koks van over de hele wereld samenbrengt in de weekends van 07/07, 22/07, 29/07, 05/08 en 12/08, en het ‘Sani Festival’ (van 15/7 tot 26/08), een muziekfestival met optredens van internationaal gerenommeerde artiesten.

Denk aan niets anders dan aan het nu ... 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sani Resort.
sani-resort.com

LEES OOK:
Spring mood : ontdek de mooiste trends in Centre 115
Dit zijn dé chique en comfortabele schoenen voor de zomer
Dit zijn de leukste uitstapjes voor Moederdag