Dit zijn de leukste uitstapjes voor Moederdag

Geüpdatet op 27 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Dit zijn de leukste uitstapjes voor Moederdag Unsplash

Wil je graag iets origineels doen met Moederdag, maar geen idee wat? Deze Moederdagevenementen zijn echt de moeite waard.

Op Moederdag zetten we onze mama maar al te graag in de bloemetjes! Een juweeltje, boeket of ander cadeau maakt haar ongetwijfeld heel gelukkig, maar wij denken dat ze misschien nog gelukkiger wordt van één ding: een hele dag qualitytime met haar lieftallige kroost. Daarom hebben wij enkele leuke ideeën op een rijtje gezet zodat jij en je mama een fantastische Moederdag beleven!

Mocktailbrunch in Gent

Op zondag 14 mei kan je samen met je mama heerlijk genieten van een moederdagbrunch bij Gust Gent. Speciaal voor deze  gelegenheid ging Gust een samenwerking aan met The Mocktail Club. Zo krijg je the best of both worlds, namelijk een heerlijke brunch van Gust in combinatie met de verrassende mocktails van The Mocktail Club. Wil je je mama toch ook verrassen met iets tastbaars. Dat kan! The Mocktail Club werkte ook samen met illustrator Chrostin en ontwierp een prachtige kaart. Per verkochte kaart wordt 1 euro geschonken aan #SheDIDIT, een organisatie die vrouwelijke ondernemers met diverse culturele achtergronden ondersteunt en begeleidt.

brunch moederdag mocktail
Unsplash

Uitzichten in het Atomium

Op Moederdag kan je naast het indrukwekkende uitzicht dat je vanuit de ramen van het Atomium te zien krijgt, nog meer dan 400 andere uitzichten bewonderen. In 2020 werd de Facebookgroep 'View from my window' opgericht waarin mensen het uitzicht vanuit hun raam met elkaar deelden tijdens de lockdownperiode. Nu, bijna vier miljoen groepsleden later, worden de meest indrukwekkende en inspirerende zichten in het Atomium tentoongesteld. Kan je geen ver tripje plannen voor Moederdag, dan is dit te uitgelezen kans om toch een snelle wereldreis te beleven met uitzichten van Sao Paolo tot Moskou. Bij elk uitzicht krijg je ook een krachtig menselijk verhaal, ideaal als inspirerende Moederdaguitstap.

view from my window expo
Kjell-Erik Ruud

Parfum en droogbloemen in Brussel en Brugge

Wil je nog last minute een leuk cadeautje scoren en heb je zin in een vroege Moederdag shoppingtrip? Caudalie lanceert haar eerst parfum en daar hangen leuke prijzen aan vast. Op zaterdag 6 mei in Brussel en zaterdag 13 mei in Brugge kan je de Caudalie bakfiets tegenkomen. Spot jij de bakfiets tijdens een shoptripje in de stad? Dan krijg je een sample van het nieuwe parfum en de eerste 200 gelukkigen krijgen daarbovenop een voucher voor een gratis droogbloemenboeket bij Lot's Flower Art. Zo heb je naast een gezellige dag met mamalief ook al meteen een leuk cadeautje voor haar. Twee vliegen in één klap dus.

droogbloemen boeket
Lot's Flower Art

Sterrendiner in de Ardennen

Is je mama een echte fijnproever? Dan maak je haar waarschijnlijk het gelukkigst met een lekker diner. Maar waarom niet een stapje verder gaan deze keer? Het is tenslotte maar een keer per jaar Moederdag! Wij durven te wedden dat je mama zeker onder de indruk zal zijn als je haar trakteert op een Michelinsterrendiner. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Le Gastronome in de Ardennen, waar je niet alleen geniet van een heerlijk diner, maar ook van de rustgevende natuur. Geen zin meer om 's avonds nog helemaal naar huis te rijden? Geen probleem, je kan overnachten in de chambre d'hôtes van het restaurant en er een gezellig weekend van maken.

diner michelinster moederdag le gastronome
Le Gastronome

Thriften in Lier

Wat is er meer ontspannend dan samen met je mama vlooienmarkten afstruinen? Op 14 mei vindt in Lier de lente-editie plaats van de Vintage & Retro Brocanterie. Met de 90 kraampjes vol met design, kunst en vintage kleding zal je zeker wel een tijdje zoet zijn. Een extra pluspunt is dat je heel de tijd in het zonnetje loopt en naast een paar vintage parels ook een mooi kleurtje scoort. Na het shoppen kan je bekomen met een cocktail op een terras in het stadscentrum. Klinkt als de perfecte Moederdaguitstap als je het ons vraagt.

rommelmarkt lier moederdag
Unsplash