Zeg het met (duurzame) bloemen: we vonden het perfecte boeket voor Moederdag

Geüpdatet op 18 april 2023 door ELLE Partner
Zeg het met (duurzame) bloemen: we vonden het perfecte boeket voor Moederdag ©LEGO

Friendly reminder! Zondag 14 mei is het Moederdag. Je kunt daarom alvast je hoofd breken over een écht goed cadeau, maar het feit blijft dat een boeket bloemen altijd een schot in de roos blijft.

Dat bloemen altijd een goed idee zijn heeft niet zozeer te maken met de absolute waarde, maar met de emotionele kracht: ze zijn kleurrijk, staan symbool voor liefde en zorgzaamheid en ze verwelken nóóit. Eh, trok je me bij dat laatste even in twijfel? Onterecht: ik heb het namelijk over een LEGO® Boeket met Wilde Bloemen!

LEGO voor volwassenen

Aan de hand van een overzichtelijke handleiding met duidelijk bouwstappen zet je helemaal zelf een boeket met zestien wilde bloemen in elkaar, die daarna nog lang als mooie decoratie voor in huis kan dienen. Origineler bestaat haast niet. En met bloemen kun je hoe dan ook een mooie boodschap overbrengen. We weten bijvoorbeeld dat rozen staan voor liefde en passie, chrysanten om iemand te bedanken en wellicht staat zo’n Boeket met Wilde Bloemen synoniem voor je oneindige moederliefde. Want toont zo’n duurzaam en verscheiden boeket met onder meer een zonnebloem, schijnpapaver en lavendel dan niet hoezeer je haar unieke persoonlijkheid op prijs stelt? Ik denk van wel.

LEGO Boeket met Wilde Bloemen
©LEGO

Twee cadeaus in één

Nu kun je een LEGO Boeket met Wilde Bloemen op twee manieren aanbieden: je kunt - net als vroeger - thuis aan de slag om op 14 mei aan haar deur te staan met het speelse boeket, of je kiest ervoor om samen tijd door te brengen door de bloemen in elkaar te steken. En als het aan mij ligt, zou ik voor het tweede kiezen. Nu zou ik nooit de goede vrede tussen jullie twee willen verstoren, dus ging ik het experiment alvast op voorhand aan met mijn moeder. Beiden niet de meest ervaren LEGO bouwers, maar wel altijd in voor wat creativiteit.

In een gezellige setting op een schemerige avond zaten aan de keukentafel met in de ene hand een glas wijn, in de andere hand de instructies om aan de slag te gaan. We hebben gelachen, onze band laten bloeien en binnen een paar kleine uren het boeket in elkaar gezet. Tot slot hebben we de bloemen in een vaas geschikt en er een mooie plek voor uitgekozen. En geloof mij: als wij dit kunnen, dan kan jij dit ook. De bijgevoegde handleiding geeft duidelijk de bouwstappen aan met duidelijke plaatjes. Je zal merken dat je een betere LEGO bouwer bent dan je dacht.

Je zou het haast twee cadeaus in één kunnen noemen. Door de waardevolle quality time die we samen hebben doorgebracht zijn we nog verder naar elkaar toegegroeid, en het boeket staat nog altijd te schitteren in haar interieur. De complimenten die ze heeft gekregen liegen er niet om. Of je nu dus je eigen moeder, een moederiguur, je schoonmoeder of de moeder van je kinderen in de bloemetjes wil zetten: dit cadeau is mijn gouden tip.

LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2023 The LEGO Group.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met de LEGO Groep.
lego.com

LEES OOK:
3 recepten voor de perfecte paasbrunch
Intimate Conversations  : hedendaagse kunst in het Wiltcher's
8 boeken die je als twintiger moet gelezen hebben