Sapphire House Antwerpen: herbeleef de gouden eeuw van Antwerpen

Geüpdatet op 26 juni 2023 door ELLE Partner
Sapphire House Antwerpen: herbeleef de gouden eeuw van Antwerpen ©Filipe Wiens

Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een culturele reis of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer van Antwerpen, Sapphire House Antwerp biedt de perfecte setting voor een onvergetelijk weekendje weg.

In het hart van de diamanthoofdstad van de wereld ligt Sapphire House Antwerp, het eerste hotel in Antwerpen dat behoort tot het prestigieuze Marriott International portfolio. Geconnecteerd aan de historische handelsbeurs, verwelkomt dit luxueuze hotel gasten met 139 kamers, elk met een unieke ervaring. Naast de buitengewone geschiedenis is duurzaamheid één van zijn sterkste troeven. Sapphire House Antwerp is  het eerste Marriott hotel binnen een portfolio van meer dan 8000 hotels wereldwijd dat een volledig plantaardige ervaring aanbiedt aan haar gasten.

traphal Sapphire House Antwerp
©Filipe Wiens

Geschiedenis

Gelegen op de meest waardevolle erfgoedsite van Antwerpen, ademt dit hotel de geest en het karakter van duizenden jaren handel. Het vijfsterrenhotel is een prachtige samenvoeging van drie gerenoveerde gebouwen die nog steeds de glorieuze geschiedenis van de gouden eeuw van Antwerpen weerspiegelen. Veel authentieke elementen van het oorspronkelijke interieur zijn bewaard gebleven, waaronder historische trappen, 18e-eeuwse haarden en sfeervolle houten vloeren.

buitenkant van het hotel
©Filipe Wiens

Het hotel

De 139 kamers zijn stuk voor stuk een plaats waar gasten verbonden zijn met de tijdloosheid en de sfeer van het gebouw. Met een edelsteenkleurig thema - smaragd, robijn, saffier en diamant - symboliseert elke kamer een uniek karakter. Je kan je verwachten aan een ruim aanbod luxekamers, puur gastronomisch vakmanschap en een bruisende cocktailbar. De magic touch bestaat uit een subtiel evenwicht tussen verrassing en traditie. Deze plek is de definitie van gastvrijheid in Antwerpse stijl.

Naast het belang van geschiedenis, gastvrijheid en culinaire innovatie, zet Sapphire House Antwerp sterk in op female empowerment. Aan het roer van het hotel staan twee vrouwen. In de toekomst wil het hotel een sterke gemeenschap opbouwen voor even sterke vrouwen door middel van activiteiten en evenementen. Doorheen het hotel vind je al allerlei elementen met een vrouwelijke touch zoals juwelen van W&H, handtassen van Kaai en receptionisten die het merk Essentiel dragen. Drie heel lokale merken om internationale gasten het echte Antwerpse fashion gevoel te geven.

Plant-based gastronomie

Een nieuw culinair hoofdstuk gaat van start met het iconische WILDn. Dit onder leiding van de met 2 Michelin-sterren bekroonde chef Bart de Pooter. Hij neemt je mee op een onvergetelijke gastronomische reis door de plantaardige keuken.

Deze zomer bevindt er zich in de patio van het hotel een nieuwe pop-up. Summer by PLANTn & WILDn is een groene oase waar je kan genieten van een heerlijke plantaardige lunch of diner.

Duurzaamheid

Het creëren van een positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving dragen ze hoog in het vaandel bij Sapphire House Antwerp. Het hotel is 100% plant-based en probeert waar mogelijk de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit doen ze aan de hand van duurzame verpakkingen, ecologische producten en te werken met biologische producten van lokale oorsprong. Fun fact: elk dag eten 278 gasten plantaardig in Sapphire House Antwerp, wat een enorme impact heeft op het milieu door het drastisch verminderen van de ecologische voetafdruk. Als je te gast bent in dit hotel dan maak je deel uit van iets veel groters.

Dit artikel kwam in stand in nauwe samenwerking met Sapphire House Antwerp.

www.sapphirehouseantwerp.com

Lees ook:
Dit ingrediënt verwacht je niet meteen in skincare maar werkt écht
5 trends die je deze zomer overal zal zien
Dress like you: LolaLiza heeft de perfecte zomerse outfit voor elke vrouw