5 trends die je deze zomer overal zal zien

Gepubliceerd op 16 mei 2023 door ELLE Partner
5 trends die je deze zomer overal zal zien©De Bijenkorf

De zomer laat dan wel op zich wachten, wanneer het kwik eindelijk stijgt, willen wij er he-le-maal klaar voor zijn. Daarom bereiden we alvast onze shopping cart voor op warmere dagen. Benieuwd welke trends de ELLE redactrices dit seizoen niet aan zich voorbij laten gaan? Blijf dan vooral verder scrollen. 

De modetrends voor lente/zomer 2023 zijn veelzijdig, kleurrijk en opvallend. De leuze dit seizoen luidt ‘meer is meer’ - en we springen maar al te graag mee op de kar.

Wij gingen shoppen bij debijenkorf.be, onze favoriete bestemming voor mode, beauty én interieurdecoratie. Het uitgebreide aanbod aan kledij, schoenen en accessoires van fijne modemerken laat ons elke keer weer overstag gaan. De snelle levering en gratis retour binnen een bedenktermijn van 100 dagen nemen we er graag bij!

1. In de pocket

De cargobroek gaat ondertussen al een tijdje mee en gaat ook dit seizoen nergens naartoe. Deze zomer geldt: hoe meer zakken hoe beter. De pocket-trend stopt trouwens niet bij cargobroeken maar trekt zich door tot zomerjassen en zelfs tops. Overtuigd? Ga dan all in met dit prachtige ensemble van Isabel Marant uit parachutestof:

  1. Bling bling

Het festivalterrein kleurt deze zomer zilver met de metallic broek als festivaltrend nummer 1. Niet alleen broeken maar ook jurken, shorts, handtassen en schoenen komen er dit seizoen in een metallic uitvoering. Opgelet: deze trend is niet voor muurbloempjes. 

  1. Grunge, but make it chique 

Gerafelde tweed, geruite blouses en gescheurde jeans: grunge beleeft deze zomer een heropleving. De trend komt terug en wel in een chique, preppy jasje. Vergeet je look niet af te werken met de obligatoire smokey eye.

  1. Afrodite

Als het van de grote modehuizen afhangt, gaan we deze zomer door het leven als Griekse godinnen. Denk: vloeiende jurken, blouses en tunieken, gedrapeerde stoffen en plissé. Of je je nu wil opkleden voor een speciale gelegenheid, of gewoon omdat je daar zin in hebt: de Griekse godinnen-trend is ideaal voor zwoele zomeravonden.

  1. Alles assymetrisch

Deze zomer is het al assymetrie wat de klok slaat. Jurken, tops en zelfs bikini’s. Is het niet assymetrisch, dan haalt het onze shopping cart niet. Wat we wél aan onze wishlist toevoegen is de prachtige assymetrische wikkeljurk van FARM Rio, die je bij de bijenkorf.be shopt. Nu alleen de zon nog!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met de Bijenkorf.
debijenkorf.be

Lees ook :
Alles wat we tot nu toe weten over ‘The Little Mermaid’
Wedstrijd LilyLucy: probeer 5 x € 200 aan huuroutfits te winnen
Getest: drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss