Getest: drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss

Gepubliceerd op 5 mei 2023 door ELLE Partner
Getest: drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss ©The Body Shop

De ELLE-beautyredactrice test drie onmisbare beautyproducten met Edelweiss, een piepklein plantje uit de Alpen met ultrakrachtige voordelen voor de huid.

Edelweiss, het best bewaarde beautygeheim

De piepkleine edelweiss staat in de volksgeneeskunde al eeuwenlang bekend om haar beschermende eigenschappen. Om te kunnen overleven in extreme omstandigheden zit dit Alpenplantje namelijk boordevol antioxidanten. Klinkt als het gedroomde skincare-ingrediënt, daarom stopt The Body Shop dit goed bewaarde geheim in haar Edelweiss-verzorgingslijn. Voor iedereen die net als ik een sterkere huid wenst, zorgen edelweissextract en edelweiss-stamcellen voor een goed beschermde huidbarrière. Benieuwd naar mijn persoonlijke favorieten?

Daily Serum Concentrate voor een sterk en glowy gelaat

Het sterproduct is zonder twijfel het iconische Concentrate, dat voor 99% bestaat uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Dit lichte serum is ontwikkeld voor de dagelijkse bescherming van de huid en bevat ultrakrachtig leontopodinezuur uit de edelweissplant. Opvallend is hoe snel het Concentrate in mijn huid trekt, waardoor ik het makkelijk kan combineren met andere huidverzorging zonder dat het serum gaat pillen. Ik krijg onmiddellijk een gezonde glans en na enkele weken smeren zie ik er duidelijk meer uitgerust uit.

©Daily Serum Concentrate

Bouncy Sleeping Mask om stralend wakker te worden

Na een drukke dag verwen ik mijn gelaat graag met een extra deugddoende verzorging. Na mijn gewoonlijke routine breng ik het Bouncy Sleeping Mask aan, een masker dat de hele nacht magie verricht terwijl ik slaap. Hoewel de formule in de diepte voedt, voelt het Sleeping Mask niet plakkerig aan. Dankzij zijn vochtregulerende eigenschappen krijgt mijn huid weer energie, waardoor ik ‘s ochtends een zichtbaar gladder en zachter huidoppervlak in de spiegel zie.

©Bouncy Sleeping Mask

Intense Smoothing Cream als dorstlesser voor de huid

Nog zo’n intense dorstlesser - en een absolute topfavoriet - is de Intense Smoothing Cream. De rijke crème voedt mijn droge en gevoelige huid zonder vet of zwaar gevoel achter te laten. Het edelweissextract helpt mijn huid om zich te beschermen tegen luchtvervuiling en zorgt ervoor dat ik er verkwikt en fris uitzie, de hele dag lang.

© Intense Smoothing Cream

De krachtige edelweiss van The Body Shop

The Body Shop ziet er niet enkel op toe dat haar skincare het allerbeste te bieden heeft voor de huid, ook met onze natuur wordt rekening gehouden. De edelweissplantjes waarvan het extract wordt gemaakt voor in de serums, maskers en crèmes, worden biologisch geteeld en in samenwerking met botanisten tot extract verwerkt volgens het principe van groene chemie. De Edelweiss-lijn is bovendien 100% vegan, gecertificeerd door The Vegan Society, en bestaat afhankelijk van het product voor 91 % tot 99 % uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

ZELF TESTEN? Bezoek The Body Shop en ontvang een gratis Edelweiss Trial Kit t.w.v. € 23 bij elke aankoop vanaf € 25*.

*Voorwaarden: Geldig t/m 31 mei 2023 in alle winkels van The Body Shop in België en op thebodyshop.com, bij besteding vanaf € 25. Zolang de voorraad strekt. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Niet geldig voor verzendkosten en ook niet geldig voor de aanschaf van cadeaucards. Slechts eenmaal geldig per persoon, in de winkel op vertoon van deze pagina, of online door code 14738 in te vullen bij het afrekenen. De Edelweiss Trial Kit bevat een Daily Serum Concentrate (7 ml), een Smoothing Day Cream (30 ml) en een Cleansing Concentrate (30 ml) en heeft een waarde van € 23.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met The Body Shop.
thebodyshop.com

Lees ook :
De beste outfits op Coachella 2023 waren opvallend casual
Monkey Bread: superlekkere fluffy brioche
De blozende Pink Lady, een appel met groene waarden