De beste outfits op Coachella 2023 waren opvallend casual

Geüpdatet op 18 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
De beste outfits op Coachella 2023 waren opvallend casual Getty Images

Nu de outfits van Coachella weekend één binnengesijpeld zijn op Instagram en TikTok wordt het duidelijk dat er flink wat veranderd is in modeland. De tijd dat het beroemde Amerikaanse festival draaide om extravagante outfits, bloemenkroontjes en felle kleuren, lijkt voorbij.

Het iconische festival in Palm Springs is nog maar halfweg of er is al een opvallende afwezige: de kleurrijke boho outfits. In plaats daarvan domineren wit, zwart, bruin en denim de festivalweide anno 2023. Op de rode loper moeten kleurrijke outfits al langer plaatsmaken voor neutralere tinten, maar dat deze lijn nu ook wordt doorgetrokken naar hét festival van flower power en extravagantie komt toch als een verrassing.

Wat dragen de celebs op Coachella 2023?

Emma Chamberlain ruilt glitter voor gemak

Als er één content creator al jaren een vaste waarde is op Coachella, dan is het wel Emma Chamberlain. Het contrast tussen haar outfits van de afgelopen jaren versus nu kon niet groter zijn. Waar vlogger en ondernemer Emma vorig jaar nog koos voor felrood, ging ze dit jaar resoluut voor een beige, comfortabele en - we durven bijna zeggen, saaie - outfit. Chamberlain verruilde de kleurrijke haaraccessoires en glittermake-up voor een grote, praktische fanny pack.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door emma chamberlain (@emmachamberlain)

Hailey Bieber in basics

Als er een prijs bestond voor meest basic outfit, dan kreeg Hailey Bieber vast een ereplaats. Een witte cropped tank top en baggy jeans vormden de basis van haar outfit. Denk hier nog een zwarte vest, pet en een paar opvallende gouden juwelen bij en voilà, je hebt Haileys Coachella outfit. Enkel haar felgroene nagels en gouden belly chain zijn overblijfselen van de Coachella-looks van weleer.

Mini topjes en beigetinten

Naast neutrale kleuren is er nog een nieuwe trend op Coachella: minuscule topjes de grootte van een behaatje hielden de festivalbezoekers in hun greep. En met de temperaturen in Palm Springs (boven de 30°C) snappen we de hype. Ook Kylie Jenner is fan van de trend. Zij combineerde een witte top met bijpassende oversized leren jas, zonnebril en een denim maxirok.

In tegenstelling tot haar knaloranje reiskoffer ging Shay Mitchell zelf voor een neutrale, bruine outfit. Ze combineerde een leren corset met bijpassende minirok en zwarte knee high boots. Hoewel deze outfit niet meteen Coachella schreeuwt, zijn wij helemaal fan. Daarnaast is de slick back messy bun dé ideale manier om je haarwasdag nog een beetje uit te stellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shay Mitchell (@shaymitchell)

Ook Camila Cabello hield het neutraal dit jaar met wit en denim. Zij combineerde een cargo jeans met een wit korset. De eyecatcher van de outfit was haar prachtige Chanel-parelketting, dat of Shawn Mendes die na hun relatiebreuk opnieuw aan haar zijde liep en waarmee ze later op de avond zoenend werd gespot!