Hoeveel kost een ticket voor Coachella?

Geüpdatet op 11 april 2019 door Aurélia M, Malvin Sevrin en ELLE België
Hoeveel kost een ticket voor Coachella?

Coachella heeft zoals elk jaar weer een te gekke line-up en wij zijn verkocht! Maar hoeveel kost een ticket voor het beroemde festival eigenlijk? Welk budget moet je voorzien en hoe geraak je eraan? Wij vertellen je alles.

1/
Waar koop je je tickets voor Coachella?

Coachella

Dit jaar zal Coachella plaatsvinden van 12 tot 14 april en van 19 tot 21 april. Beide weekends hebben hetzelfde programma. Jammer genoeg begon de kaartverkoop op 1 juni 2018 via de Coachella-website en is editie 2019 dus compleet uitverkocht. Geen nood, wij geven je de nodige insider tips voor volgend jaar.

Hoeveel kost een bezoekje aan Coachella?

Voor een algemene toegangsticket betaal je zo’n $429, wat overeenkomt met €366. Met de pendeldienst erbij komt dat op €423. Voor een VIP-pas betaal je €825 en daarmee heb je toegang tot alle festival- en VIP-gebieden.

Het kopen van je ticket in 6 stappen:

  1. Op de startpagina van de site kun je kiezen tussen weekend 1 en weekend 2.
  2. Kies vervolgens het type en het aantal gewenste tickets. Opgelet, je kan maar 2 passen per persoon bestellen.
  3. Hierna kan je enkele opties toevoegen aan je ticket zoals parking, camping, merchandise, shuttle service, enz. Vergeet zeker niet te bepalen hoeveel tickets je voor elke optie wilt.
  4. Dan moet je je inloggen. Zorg dat je voor je je tickets koopt een account aangemaakt hebt, zo bespaar je een zee van tijd en kun je direct naar de volgende stap.
  5. Kies nadat je je ingelogd hebt de eenvoudigste manier van betalen en leveren.
  6. Als alles in orde is, wordt de bestelling bevestigd en worden de tickets verzonden. #exciting

2/
Hoe ga je ernaartoe?

Het festival vindt plaats in de Coachella Valley in Californië, niet ver van Palm Springs. De gemakkelijkste manier om vanuit België te vertrekken is door vanuit Brussel naar LA te vliegen en daar een auto te huren richting Palm Springs. Boek en plan alles goed op voorhand, zo heb je meer kans op lagere prijzen voor je vlucht en huurauto.

  • Het vliegtuig: Brussel - Los Angeles vanaf €424 op Connections.be
  • Huurauto: Los Angeles - Palm Springs vanaf €160 voor 3 dagen op Rentalscars.com

Waar logeren?

Voor accommodatie heb je verschillende opties. Zo kan je kamperen op het festivalterrein of kiezen voor een hotel in Palm Springs.

Kamperen op Coachella

Voor een kampeerplaats voor je tent of camper betaal je €96. Je kan ook kiezen voor de luxueuzere optie door een safaritent of  tipi te huren bij Eldorado Lake Campground. Hiervoor betaal je tussen de €2097 en €4778, inclusief tickets. De prijzen hangen dus af van de soort accommodatie, het aantal personen en het type ticket.

Voor meer informatie over de verschillende formules, ga naar Coachella.com

Logeren in Palm Springs

Coachella

Ben je geen campingqueen? Denk dan aan een hotel in Palm Springs. Deze stad is maar een halfuurtje verwijderd van de Coachella Valley en staat bekend om zijn trendy hotels zoals The Saguaro of Ace Hotel. Dat laatste is een echte ontmoetingsplaats voor beroemdheden en influencers.

De reis naar Californië kost enorm veel tijd en het tijdsverschil van 9 uur kan je bioritme verstoren. Daarom raden wij aan om voor 4 à 5 nachten te reserveren, zo kan je enkele dagen rust nemen voor je aan het festival begint. Ook goed om te weten is dat de prijzen van het hotel stijgen tijdens het festival.

  • The Saguaro Palm Springs: vanaf $ 516 (€ 440) per nacht voor een tweepersoonskamer tijdens Coachella.
  • Ace Hotel Palm Springs: vanaf $ 546 (€ 566) per nacht voor een tweepersoonskamer tijdens Coachella.

Samengevat kost Coachella veel geld, héél veel geld. Wanneer je geluk hebt met de vliegtickets betaal je ongeveer €1000 per persoon. Daarom is het beter om een budget van minimum €2000 te voorzien. Zo, nu heb je alle informatie hebt, is het slechts een kwestie van flink te sparen.

Ga helemaal in stijl naar Coachella met deze accessoire-ideeën.

(vertaling stagiaire Morrigan Penninck)