Altijd al willen overnachten in een kasteel? In Limburg kan het

Geüpdatet op 11 april 2024 door Sam Vandenbosch
Altijd al willen overnachten in een kasteel? In Limburg kan het Château de Looz

Bourgondisch, romantisch en toegankelijk luxueus: kasteel Château de Looz opent de deuren in Borgloon, omgeven door het glooiende landschap van fruitstreek Haspengouw in Limburg.

Midden in het lommerrijke landschap van Haspengouw zijn de kasteeldeuren van Château de Looz geopend. Dit volledig gerestaureerde kasteelhotel is de ideale locatie voor een ontspannen weekendje weg, dromerige bruiloft of feestelijk etentje. Château de Looz is een combinatie van geschiedenis en toegankelijke luxe - en hét nieuwe kasteelhotel voor op jouw bucketlist.

Ten midden van de Haspengouwse fruitstreek

Château de Looz is gelegen in de Limburgse fruitregio Haspengouw, omgeven door boomgaarden tot zover het oog reikt, met smalle landwegen die door het prachtige landschap kronkelen. De natuur van de fruitstreek gaat naadloos over in het weidse kasteelpark. Zeker tijdens het bloesem-seizoen loont het om een uitstapje te maken naar dit château en de prachtige streek. Trek erop uit te fiets of ga heerlijk in de buurt wandelen bij dat eerste lentezonnetje.

kasteel Limburg

Kasteelheer voor een weekend

Eenmaal binnen overheersen vooral rust en gastvrijheid. Het kasteel combineert charme en luxe met een toegankelijk prijskaartje. De uitbaters verwerkten een gezonde dosis humor en kattenkwaad in het interieur. Een knipoog in het behang, woordspelingen en betrokken medewerkers die feilloos aanvoelen dat hun gasten naar hier trekken voor een ongedwongen verblijf. Zo biedt het hotel een compleet pakket voor zij die op zoek zijn naar een historische bestemming omgeven door de natuur. Château de Looz opent straks de deuren van dertig ruime kamers en suites met uitzicht op het park, de slotgracht of de binnenplaats. Het is er dan ook heerlijk ontwaken met het geluid van de natuur, van kikkers in hun sprookjesachtige poel tot de zwanen onder de kasteelbrug.

kasteel Limburg

Daarnaast is er kasteelbrasserie Léonard en speakeasy bar Henry’s. Of het nu is voor een rustgevende overnachting, gezellig diner of drankje na een lange wandeling, iedereen is van harte welkom in het landgoed, ook gasten die er niet overnachten. Genoeg plek dus voor alle weekendbezoekers, internationale toeristen en feestgangers die bijvoorbeeld een romantische bruiloft, verjaardag of jubileum in het kasteel bijwonen. Ontbijten doe je er in alle rust vanuit hun brasserie, met eitjes, versgeperst sinaasappelsap en een binnen schijnend zonnetje.

kasteel Limburg

Perfecte trouwlocatie

Het kasteelhotel is ideaal voor een weekendje weg of een wat langere vakantie, maar Château de Looz ontpopt zich ook tot ultieme feestlocatie, door zijn prachtige omgeving en historische sfeer. Het kasteel telt immers twee multifunctionele zalen (trouwen in een oude kapel met prachtig uitzicht? Check!) en één grote feestzaal.

kasteel Limburg

Ook het grote kasteelpark biedt heel wat mogelijkheden voor feesten. Na het ontdekken van de omgeving kunnen gasten terecht in Henry’s bar. Met een uitgebreid assortiment gin en whisky, waan je je er zo in een Londense speakeasy uit de jaren zestig. Eten kan bij Léonard, hun kasteelbrasserie waar de chefs hun eigen interpretatie geven aan de beste Franse en Vlaamse gerechten, vaak met een heerlijke toets van de Haspengouw-streek. Met mooi weer is het extra genieten vanop hun grote terras met uitzicht op het park en de slotgracht.

kasteel Limburg

Château de Looz verwelkomt vanaf 1 maart iedereen die op zoek is naar toegankelijke en ongedwongen luxe en een bourgondisch verblijf. Van tweepersoonskamers tot eenpersoonskamers en een prachtige bruidssuite. Prijzen vanaf €130. Meer informatie of een kamer boeken? www.chateaudelooz.com.