Ssst… Dit zijn de leukste speakeasy bars in Antwerpen

Geüpdatet op 12 januari 2024 door Daphne Dorgelo
Ssst… Dit zijn de leukste speakeasy bars in Antwerpen Foto: Le Souffleur

Mits je een geheim kan bewaren, verklappen we je drie van onze favoriete spekeasy bars in Antwerpen om je avond cocktails naar een hoger niveau te tillen.

Een speakeasy bar heeft altijd iets nostalgisch. Misschien komt het door de ambiance die vaak teruggrijpt naar de sfeer van de Roaring Twenties; de periode van de originele speakeasy's tijdens het verbod. Tijdens deze periode was de productie, verkoop en distributie van alcoholische dranken verboden in de Verenigde Staten. De verborgen bars die de kop opstaken moesten allemaal in het geheim plaatsvinden, dus je kunt rekenen op een gedempte sfeer, vintage decor en zwoele muziek zoals jazz. Geweldig om je in te verliezen tijdens een avond cocktails drinken.

Le Souffleur

De term "speakeasy" komt voort uit het feit dat men vaak fluisterend moest spreken of zachtjes moest doen ('spreken-easy') om niet opgemerkt te worden door wetshandhavers. Toegang tot deze geheime locaties was meestal alleen mogelijk met een speciale uitnodiging of wachtwoord. Dat bootst Le Souffleur geweldig na. Om de locatie te ontvangen, moet je eerst een van de beperkte plekjes reserveren. Wanneer je arriveert, toets je het geheime nummer in dat je hebt ontvangen om de deuren van de bar te openen. Je vindt er allerlei moderne cocktails op de kaart, maar als je echt een bijzondere keuze wil maken, dan ga je voor hun variatie op de old fashioned met een heuse rookinfusie.

Locatie onbekend
Reserveren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Souffleur (@le.souffleur)

Speakeasy 1833

Ook bij Speakeasy 1833 ontvang je de locatie bij reservering. Maar we geven in dit geval een klein tipje van de sluier: het heeft iets te maken met de rijpingskelders van brouwerij De Koninck. De plekken zijn hier echter nóg beperkter: alleen op vrijdagavond kun je er plaatsnemen tussen de flikkerende kaarsen, warme verlichting en intieme en knusse zitjes in verschillende ruimtes. De uitstraling heeft iets van een Engelse antiek- en brocantewinkel met honderden snuisterijen. Ongetwijfeld vind je dus een gespreksonderwerp als je hier met een ietwat stroeve date belandt. De aanbevolen cocktail? Een vol schuimende whisky sour.

Locatie onbekend
Reserveren

Dogma Cocktails

Weet jij liever iets meer waar je aan toe bent? Dan is Dogma Cocktails misschien een iets betere optie. De locatie in de Wijngaardstraat (wij hebben 't niet verzonnen) is zeker geen geheim, maar de informele sfeer en het mysterieuze decor leunt wel naar de speakeasy stijl. Veel speakeasies boden vroeger live muziek, dans en andere vormen van entertainment om gasten te vermaken. Daar kom je hier zeker niet tekort aan (al zal het niet erg stil zijn zoals ze in de jaren 20 moesten zijn om niet betrapt te worden). Verwacht je eerder aan een feestje en klassieke cocktails met een aangepast smaakprofiel, zoals een Negroni met Amer Picon of een punch met een elegante twist.

Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen
Reserveren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dogma cocktails (@dogmacocktails)