Zo maak je de populaire Negroni Sbagliato cocktail thuis

Gepubliceerd op 11 oktober 2022 door Lore Ginneberge
Zo maak je de populaire Negroni Sbagliato cocktail thuis Martina Alpeza - Unsplash

Emma D'Arcy's lievelingsdrankje is een Negroni Sbagliato met prosecco, dus ons lievelingsdrankje is een Negroni Sbagliato met prosecco.

Tenzij je onder een steen leeft, weet je dat HBO onlangs de serie House of the Dragon op de wereld losliet, een prequel van Game of Thrones. Afgelopen weekend ging er een TikTok video viraal waarin House of the Dragon-sterren Olivia Cooke (Alicent Hightower) en Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) elkaar interviewen en hun favoriete cocktail bespreken. En het antwoord op die simpele vraag zorgde voor een storm op het internet én in cocktailbars wereldwijd.

Voor wie deze video nog niet heeft gezien, het korte fragment gaat als volgt: de twee collega's gaan voor de camera zitten om persoonlijke vragen over zichzelf te beantwoorden. Het is echter de manier waarop Emma de vraag beantwoordt die meer dan 10 miljoen mensen in vervoering brengt. Cooke stelt D’Arcy de vraag: "Wat drink je het liefst?", waarop D'Arcy de nu onsterfelijke woorden uitspreekt: "Een Negroni... Sbagliato... met Prosecco erin". Emma Cooke vat onze reactie perfect samen met het simpele antwoord: "stunning".

@hbomax I'll take one of each. #houseofthedragon ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max - hbomax

In cocktailbars is de Negroni Sbagliato sindsdien populairder dan ooit. Op sociale media getuigt barpersoneel over een tekort aan de ingrediënten door de enorme aanvraag. Maar aangezien er uit een onderzoek van Martini gebleken is dat Vlamingen het liefst mensen thuis ontvangen (en al helemaal tijdens de wintermaanden), vind je hier het recept om van de trending cocktail te genieten. Het beste nieuws? De Negroni Sbagliato (vanaf nu de 'Emma D'Arcy') vraagt slechts 4 ingrediënten.

Recept voor 1 Negroni Sbagliato

Ingrediënten

  • 3cl Martini Rosso
  • 3cl Campari
  • 3cl Prosecco
  • Garneer met sinaasappel

Bereiding

  1. Neem een glas naar keuze en gooi er een handvol ijsblokjes in.
  2. Schenk er Martini Rosso, Campari en prosseco in gelijke delen (3 cl) bij.
  3. Knijp de schil van een partje sinaasappel uit. De etherische oliën zijn net zo belangrijk als het sap zelf.

Drie keer raden wat we drinken tijdens de volgende aflevering van House of the Dragon?

LEES OOK: Zo maak je een paloma, de populairste tequilacocktail van het moment